Casado: "Si soc president, em compromet a aprovar un nou model de finançament autonòmic"

El candidat del PP a les eleccions del 10N ha aprofitat la seua presència a València pel 9 d'Octubre per a desgranar els seus compromisos polítics
9 octubre 2019 12:12h
Casado ha aprofitat la seua estada a València per a desgranar els seus compromisos electorals. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El president del PP i candidat a les eleccions del 10N s'ha compromés a aprovar un nou model de finançament autonòmic si és escollit president. Així ho ha assegurat a València després d'assistir a l'acte institucional del 9 d'Octubre "com un valencià més", segons l'ha definit la presidenta del PPCV, Isabel Bonig.

Casado, que ha parlat després d'Isabel Bonig, ha assegurat que vol reformar el sistema de finançament autonòmic perquè "la Comunitat Valenciana puga rebre els més de 1.000 milions d'euros" que li corresponen. El lider dels populars ha respost així al president de la Generalitat, Ximo Puig, que en el seu discurs ha tornat a reivindicar una reforma del finançament autonòmic.

En aquest sentit ha criticat que Pedro Sánchez decidira no fer efectius els lliuraments a compte i que, després, "en campanya electoral", acordara en una comissió bilateral amb la Generalitat entregar-los només al País Valencià.

D'altra banda, Casado ha demanat a Puig que baixe els imposts al País Valencià perquè és "una terra d'emprenedors que volen pagar menys imposts però que volen tindre l'economia per a poder pagar-los".

Casado respon a Sánchez

Pablo Casado també ha aprofitat l'ocasió per a respondre a Sánchez, i ha qualificat de "broma de mal gust" el pla que proposa el cap de l'executiu espanyol en funcions per a desbloquejar la situació política. "Pedro Sánchez és sinònim de bloqueig", ha asseverat.

Així ha valorat l'anunci que ha llançat Sánchez aquest dimecres, que proposarà a la resta de partits un pla per a "véncer el bloqueig" polític que consistirà en el fet que es comprometen amb la formació d'un nou govern al desembre per a presentar el sostre de despesa a l'inici de 2020 i tindre pressupostos "com més prompte millor".

"Amb tots els meus respectes, és una broma de mal gust que parle de desbloqueig la persona que ha bloquejat Espanya durant quatre mesos, quan podia pactar amb quatre partits per a ser investit".

Casado ha posat l'accent en el fet que "Sánchez podria haver arribat a un acord de legislatura amb Ciutadans, amb 180 –diputats al Congrés–, una majoria àmplia, absoluta", com també "podria haver-hi arribat a un acord amb Podem, Compromís i Esquerra Unida, com el que hi ha a la Generalitat Valenciana i que ell ha beneït". Però, segons ell, "no va voler perquè volia anar a eleccions per a governar sol".

I ha recalcat: "Precisament, ací hi ha un ministre del regne d'Espanya", en relació a l'assistència a l'acte institucional del 9 d'Octubre del titular de Foment en funcions i número tres del PSOE, el valencià José Luis Ábalos.

Per al dirigent popular, "Pedro Sánchez és sinònim de bloqueig i l'única alternativa perquè a partir del 10N es forme un govern a Espanya és el PP". Ha posat com a exemple els acords ed Madrid, Múrcia, Andalusia, Castella i Lleó i de "moltíssims ajuntaments i diputacions", mentre "Sánchez no va ser capaç de fer-ho".

Això sí, ha augurat que al novembre, "tal com pinten les enquestes, ho tindrà més difícil". "El desbloqueig passa pel Partit Popular; l'alternativa per a un bon govern és el PP", ha insistit.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next