Casado vol que el valencià siga un "mèrit" però mai un "requisit" en l'accés a la funció pública

El líder del PP demana que la Conselleria d'Educació "no intente segregar en la selecció del professorat"
19 març 2019 19:30h
Casado ha considerat que el valencià és "una riquesa" per a aquesta autonomia. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president del PP, Pablo Casado, ha afirmat que la llengua ha de ser considerada com a "mèrit" i no com a "requisit excloent" en processos de selecció de professionals com ara docents i metges. Així s'ha pronunciat aquest dimarts des de València, on ha defensat el trilingüisme com a model educatiu per al País Valencià, de manera que "s'aposte pel castellà, pel valencià i per l'anglés" en la formació de l'alumnat.

Així mateix, ha considerat que el valencià és "una riquesa" per a aquesta autonomia que "no ha de ser una barrera d'identitat per a dividir els valencians i els espanyols". "El PPCV, d'acord amb el PP nacional, està dient clarament quin és el nostre model d'educació. Estem molt preocupats perquè ací en la Comunitat Valenciana s'està intentant segregar les famílies dels xiquets que vulguen triar un itinerari en anglés fent que només puguen triar l'educació en valencià", ha exposat Casado.

En aquest punt, ha mostrat la voluntat dels populars per "una llei per a la qual la llengua no siga una barrera" i ha assenyalat que el fet que "la llengua vehicular a tota Espanya siga el castellà" és "compatible amb el fet que el valencià ho siga en la Comunitat Valenciana".

A més de mostrar el seu interés pel trilingüisme, el líder popular ha defensat que "hi haja llibertat d'elecció de les famílies" i "també un respecte per l'educació concertada i l'educació especial". El president del PP s'ha mostrat a favor d'"una educació en la qual els pares trien col·legi" i en la qual "la Conselleria d'Educació, com ha denunciat el PPCV, no intente segregar en la selecció del professorat".

"Nosaltres hem plantejat una Llei de Llengües per la qual el valencià, com a llengua cooficial pot ser un mèrit però no un requisit excloent. Volem que els millors metges i els millors professors vinguen a la Comunitat Valenciana encara que després hagen d'aprendre valencià, perquè quan tinguen la seua plaça puguen atendre millor els usuaris de la sanitat", ha manifestat en aquest sentit.

next