Castedo, Alperi i Ortiz seran jutjats pel cas Brugal a partir del 30 de juny

El judici està previst que acabe el 12 de novembre del 2020, després de seure nou persones al banc dels acusats
26 desembre 2019 20:16h
A més de Díaz Alperi, Castedo i Ortiz, també s'asseuran al banc dels acusats un germà de l'exalcaldessa d'Alacant, José Luis Castedo; el soci d'aquest en el bufet Salvetti Abogados, Javier Gutiérrez, i l'empresari il·licità Ramón Salvador. La relació de processats es completa, a més, amb tres empleats o directius de les empreses d'Ortiz. Imatge d'arxiu de Sonia Castedo. 

ALACANT (EFE). L'Audiència d'Alacant jutjarà a partir del 30 de juny els exalcaldes del PP Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo pel suposat tripijoc del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d'Alacant en favor del promotor Enrique Ortiz, qui també s'asseurà al banc dels acusats.

Es tracta de la causa derivada d'una de les vint línies d'investigació que es van destapar en l'anomenat cas Brugal, a partir de les anomalies en l'adjudicació de la contracta del fem del municipi d'Oriola.

A més de Díaz Alperi, Castedo i Ortiz, també s'asseuran al banc dels acusats un germà de l'exalcaldessa, José Luis Castedo; el soci d'aquest en el bufet Salvetti Abogados, Javier Gutiérrez, i l'empresari il·licità Ramón Salvador. La relació de processats es completa, a més, amb tres empleats o directius de les empreses d'Ortiz.

Els nou acusats seran jutjats pels presumptes delictes de suborn, tràfic d'influències, revelació i aprofitament d'informació privilegiada i corrupció d'autoritats o funcionaris públics, en funció del diferent grau de participació que van poder tindre en els fets.

En una interlocutòria amb data d'aquest 23 de desembre, la secció tercera de l'Audiència d'Alacant fixa l'inici de la vista oral per al 30 de juny del 2020 amb el propòsit que en eixa data les parts del procés puguen plantejar les qüestions prèvies que estimen oportunes. També s'ha previst una segona sessió per al 7 de juliol en la qual, previsiblement, podrien resoldre's les peticions que pogueren haver-se formulat. Després d'eixa jornada, el judici quedarà ajornat fins al 23 de setembre, quan es reprendrà la resta de sessions fins a la conclusió del judici, prevista per al 12 de novembre.

next