Castelló de la Plana inaugura un itinerari de la República

La ruta comença al Templet del Parc Ribalta i acaba a les Cases Barates
26 febrer 2019 17:51h
La ruta comença al Parc Ribalta, on es troben els tres primers punts de l'itinerari. / AJUNTAMENT DE CASTELLÓ DE LA PLANA

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha inaugurat la ruta 'Castelló Republicà', un itinerari pel centre de la ciutat que recorre una desena d'ubicacions on es desenvolupaven activitats durant els anys de la República.

La ruta comença al Parc Ribalta, on es troben els tres primers punts de l'itinerari: el Templet, punt de partida; l'Obelisc, un homenatge al Castelló liberal de l'època, i la placa homenatge a Francisco González Chermá, el primer alcalde republicà que va tindre la ciutat.

El Refugi Antiaeri –situat a la plaça Tetuan–, l'edifici de Correus, l'Ajuntament i l'edifici de les Normes de Castelló són les quatre ubicacions següents. En elles s'explica el dia a dia de la ciutat durant la República i també com es va començar a teixir la normativa ortogràfica vigent des de l'any 1932.

Com a colofó, el Sindicat de la Policia Rural, a l'avinguda de la Mare de Déu del Lledó; la Caserna de la Guàrdia d'Assalt, el cos armat encarregat del manteniment de l'ordre públic, i les Cases Barates, cooperativa obrera per a la construcció de cases, són les últimes ubicacions de l'itinerari.

Hi ha dues opcions per a fer la visita: de forma autoguiada amb plànol digital –en format descarrega o digital disponibles els dos en la pàgina web del Mucc– o una visita autoguiada amb la guia en paper, que s'haurà de sol·licitar a l'oficina de Tourist Info.

Totes les visites són gratuïtes, accessibles i disposen d'un panell explicatiu a l'inici de l'itinerari i 10 punts d'interés senyalitzats amb plaques numerades en el sòl. La durada de la ruta és d'1 hora i 30 minuts.

"Poder mostrar part de la història de la nostra ciutat a través de monuments i edificis que encara conserven trets i característiques del Castelló republicà és un valor important que se li dona a la nostra ciutat", ha destacat la responsable de Cultura a l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz.

next