Castelló de la Plana mantindrà les parades nocturnes de bus 'a demanda' per a les dones en dues línies regulars

Més de 80 usuàries es van beneficiar del servei durant l'experiència pilot impulsada en Magdalena per les regidories d'Igualtat i Mobilitat  
4 abril 2019 14:19h
La N1 i el bus del Grau per l'avinguda dels Germans Bou mantindran les parades 'a demanda' per a dones a la capital de la Plana. / AJUNTAMENT DE CASTELLÓ

CASTELLÓ DE LA PLANA. La N1 –la línia regular nocturna que cobreix el trajecte entre el pavelló Ciutat de Castelló i l'Hospital General– i el bus del Grau per l'avinguda dels Germans Bou mantindran les parades 'a demanda' per a dones després de l'experiència pilot impulsada durant la Magdalena per les regidories d'Igualtat i Mobilitat de Castelló de la Plana.

Més de 80 dones van utilitzar aquest servei que ja funciona en altres capitals de l'Estat i que permet sol·licitar una parada fora de les establides oficialment en la ruta del bus, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Aquesta mesura està inclosa en el III Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Homes i Dones de l'Ajuntament de Castelló i s'emmarca en les polítiques de l'àrea de Mobilitat de millora del transport públic urbà. 

La regidora d'Igualtat, Verònica Ruiz, ha recordat que aquesta iniciativa "pretén augmentar la sensació de seguretat d'aquelles dones que viatgen soles o acompanyades d'una altra dona en horari nocturn".

L'oferta s'ha impulsat amb l'objectiu d'aconseguir que les dones no modifiquen la seua rutina o deixen de fer alguna cosa per la por a patir episodis de risc, disminuint així la sensació de vulnerabilitat que experimenten, especialment quan tornen de nit soles a casa.

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha destacat que després de la prova realitzada en Magdalena el servei de parades a demanda es mantindrà en dues línies. La N1 funciona divendres, dissabtes i vespres de festius del setembre al maig, mentre que la línia de bus del Grau funciona tot l'any amb servei fins a les 23.00 hores i fins a les 2.40 hores del 15 de juny al 15 de setembre.

next