Castelló de la Plana instarà el Consell a convocar una mesa de qualitat de l'aire

Els responsables municipals també han oferit col·laboració a la plataforma Frenem la Contaminació per a trobar un organisme independent que realitze un estudi epidemiològic a l'entorn del Serrallo
15 setembre 2019 18:03h
L'Ajuntament de Castelló de la Plana preveu iniciar enguany la redacció d'un document "que analitze en quines condicions viuen els veïns" amb les reivindicacions de Frenem la Contaminació com a referència. / Imatge d'arxiu. 

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'Ajuntament de Castelló de la Plana s'ha compromés davant la plataforma Frenem la Contaminació a instar la Generalitat a convocar la mesa de la qualitat de l'aire, integrada per ajuntaments de l'àrea metropolitana de Castelló de la Plana, empreses i col·lectius ecologistes amb l'objectiu de ser "garantia de compliment de la legislació vigent".

Així ho han comunicat a representants de l'entitat els regidors de Transició Ecològica i de Gestió de Residus i Reciclatge, Fernando Navarro i Ignasi Garcia, respectivament, en una reunió mantinguda en el consistori i després de la qual transmetran aquesta sol·licitud al director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer, ha explicat el consistori.

Els responsables municipals també han oferit la col·laboració per a trobar un organisme independent que realitze un estudi epidemiològic a l'entorn del Serrallo.

Navarro ha destacat que la contaminació atmosfèrica "causa més arrítmies que el consum de tabac, per la qual cosa l'Ajuntament s'ha d'implicar en la realització d'un pla de qualitat de l'aire que analitze en quines condicions viuen els veïns". Així, ha explicat que l'àrea de Transició Ecològica preveu iniciar enguany la redacció d'aquest document amb les reivindicacions de Frenem la Contaminació com a referència.

Garcia s'ha mostrat "favorable" a impulsar "qualsevol mesura que contribuïsca a millorar la qualitat mediambiental i acabe amb les molèsties que pateix el veïnat en certs punts de la ciutat, com ara el Grau". El també responsable de Transparència ha apostat per gestionar "amb tota claredat" les dades i registres obtinguts, així com per "ser, tant l'administració municipal com l'autonòmica, garantia de compliment de la legislació vigent".

next