Castelló per la Llengua ajorna la commemoració de les Normes de Castelló per al febrer

Els actes estaven prevists per al 14 de desembre però l'Ajuntament de Castelló de la Plana va revocar el permís
5 desembre 2019 18:05h
Segons ha indicat la plataforma en un comunicat, l'objectiu de la decisió és que els actes es puguen celebrar a la plaça Major, "el lloc que, per dignitat, correspon". / I.LAFITA

CASTELLÓ DE PLANA (EUROPA PRESS). Entitats que integren Castelló per la Llengua han acordat ajornar la commemoració de les Normes de Castelló per al febrer després que l'Ajuntament revocara l'autorització que els va atorgar per a celebrar els actes aquest desembre en la plaça Major. La plataforma ha emplaçat l'equip de govern municipal a una negociació "franca i oberta" perquè els actes se celebren finalment a la plaça Major.

Segons ha indicat la plataforma en un comunicat, l'objectiu de la decisió és que es puga celebrar a la plaça Major, "el lloc que, per dignitat, li toca". La plataforma ha explicat que la decisió arriba després que l'equip de govern no haja permés els actes a la plaça Major, "com s'havia autoritzat en un primer moment", ni en altres emplaçaments cèntrics proposats per la plataforma després de la revocació del permís.

Aquesta opció, la d'ajornar la celebració, ha sigut la que ha generat més consens intern entre les alternatives plantejades, que contemplaven, d'una banda, celebrar els actes el 14 de desembre en un dels espais oferits per l'Ajuntament en la seua revocació del permís per a la plaça Major; de l'altra, portar la commemoració de les Normes "a l'exili" i celebrar els actes en una altra localitat.

D'acord amb la decisió presa, Castelló per la Llengua emplaça l'Ajuntament de Castelló de la Plana a una negociació "franca i oberta" perquè els actes commemoratius se celebren el 15 de febrer a la plaça Major, i ha avançat que ja ha sol·licitat el permís d'ocupació de la via pública corresponent.

next