El PPCV celebra la decisió de Puig d'avançar les eleccions

Isabel Bonig considera que el president de la Generalitat no tenia cap oportunitat de guanyar els comicis
4 març 2019 19:22h
La líder dels populars valencians ha assegurat que Puig ha pres la decisió perquè no tenia cap opció de guanyar el 26 de maig. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha sigut una de les primeres a reaccionar a l'avançament electoral anunciat aquest dilluns pel president de la Generalitat, Ximo Puig. Minuts després que acabara la compareixença del president, Bonig ha considerat que l'avançament electoral al 28 d'abril s'ha pres "per motius partidistes".

Així, la líder dels populars valencians ha assegurat que Puig ha pres la decisió perquè no tenia cap opció de guanyar el 26 de maig i ha volgut "provar" si a l'abril els resultats són millors.

Bonig ha assenyalat hui sobre l'anunci d'avançament electoral que "l'angoixa que hem estat vivint en directe del Titànic ha acabat en un gran fracàs".

Bonig ha assenyalat que "el PPCV està preparat i hi ha determinades coses que com més prompte [passen] millor. Puig ha certificat el fracàs del Titànic. Quatre anys del govern del canvi ha acabat en un avançament electoral a un mes de les eleccions autonòmiques, amb una ruptura dins del mateix Consell. Ací no hi ha cap altra raó per a l'avançament més que raons purament partidistes del senyor Puig i molta por. Hui, per a ser un dia històric que deia el president, se'l notava nerviós, poc confiat, un president que sap que les seues hores han acabat en el Palau de la Generalitat. He vist algú major i esgotat".

La presidenta del PPCV ha assenyalat que "la cosa bona i positiva és que comença el canvi, que el PP té un projecte i que governarem aquesta Comunitat. Que per primera vegada en la història hi haurà una dona presidenta de la Generalitat Valenciana. Una dona i un partit que governarà per a tots els valencians, amb un respecte total i absolut a totes les persones, a la llibertat i a la dignitat. Que posarem a la Comunitat Valenciana on correspon".

A més, el PPCV ha llançat aquest dilluns un vídeo sota el títol 'Com més prompte millor' en les xarxes socials, on agraeix en to irònic a Ximo Puig el fet d'haver pres la decisió d'avançar les eleccions. El vídeo incideix en el fet que l'avançament electoral és "una bona notícia perquè hui s'està més a prop que ahir d'acabar amb el Pacte del Botànic".

"Per fi es deixaran arrere quatre anys de legislatura perduts i plens de sectarisme per a afrontar una nova etapa, amb el PPCV al capdavant, on els valencians pagaran menys impostos; comptaran amb menys llistes d'espera, i optaran per una llengua i una educació de lliure elecció, entre altres possibilitats que els oferirà Isabel Bonig", ha indicat el PPCV en un comunicat.

D'altra banda, la candidata del Partit Popular a l'Alcaldia de València, María José Català, ha destacat que l'avançament de la convocatòria electoral "respon únicament i exclusivament a l'interés personal de Puig", qui, amb aquesta decisió, ha ressaltat, "anteposa el seu futur polític al dels valencians". "Un president de la Generalitat que fa tacticisme electoral avançant les eleccions autonòmiques perquè espera que Pedro Sánchez li regale la butaca no pot estar al capdavant de les responsabilitats del govern valencià", ha manifestat Català.

Per a Català, "Ximo Puig s'ha mostrat feble, incapaç de guanyar per ell mateix" i ha afegit que "el seu govern del Botànic només ha oferit inestabilitat". A més, Català ha assegurat que "el Partit Popular té un rumb clar i responsable, que ofereix seguretat, tranquil·litat i estabilitat per a València, amb un projecte que mira en primer lloc pels interessos dels valencians". 

next