Català, sobre el bus d'HazteOir: "No tot ens agradarà a tots, però tothom té dret a dir el que considera"

La candidata del PPCV a València ha defensat que tothom ha de tindre "possibilitat de manifestar-se o de traslladar un missatge"
5 març 2019 17:00h
La Policia Local ja ha avançat que denunciarà l'autobús per delicte d'odi i l'immobilitzarà. / PPCV

VALÈNCIA. La candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, ha assenyalat aquest dimarts que "qualsevol alcalde que es considere demòcrata i que s'ho crega de debò no impedeix que entre cap institució de cap mena, una altra cosa és que facilite la seua presència en institucions" i ha recordat: "No tot ens agradarà a tots, però tothom té dret a dir el que considera".

Així s'ha pronunciat Català en relació a l'autobús d'HazteOir que està previst arribe aquesta vesprada a la ciutat. La Policia Local ja ha avançat que el denunciarà per delicte d'odi i l'immobilitzarà en el cas que circule per la ciutat en aplicació de l'ordenança de publicitat, per la qual cosa no podrà circular pels seus carrers. 

Així mateix, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que el consistori adoptarà "totes les mesures" al seu abast "legalment permeses per a impedir que l'autobús puga difondre els seus missatges d'odi i antifeministes". Sobre aquest tema, la candidata del PP ha assenyalat que, fins on sap, "en un estat democràtic, llevat que algú haja comés una il·legalitat, no se li pot impedir l'accés a una ciutat" i si es fa s'estarà manifestant "un tarannà profundament antidemocràtic". Una altra cosa, ha remarcat Català, "és l'accés a les institucions en funció del missatge que es trasllade". 

"Qualsevol persona a València, i no solament els que representen un costat de la realitat sociopolítica, sinó tothom, ha de tindre possibilitat de manifestar-se o de traslladar un missatge. Si només ens creiem la democràcia per a allò que a nosaltres ens encaixa ideològicament, som profundament sectaris, no demòcrates", ha insistit la candidata popular.

Així, Català ha reiterat que "això d'impedir l'entrada a la ciutat no es pot fer" i ha preguntat si es posaran a l'entrada vehicles de la Policia "fent una barrera per a impedir que entre un autobús". Català també ha subratllat que en un moment electoral com aquest "cal intentar ser el més equilibrat possible i profundament demòcrata".

next