Català comunica als 10 regidors imputats de València que cap anirà en la seua llista per a l'Alcaldia

La candidata del PP a les eleccions municipals ha traslladat la seua decisió aquest dilluns
16 abril 2019 17:20h
Català s'ha reunit periòdicament amb els integrants del grup municipal. / EFE

VALÈNCIA. La candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, ha comunicat als deu regidors populars del grup municipal que cap estarà en la llista de la seua candidatura. Nou d'aquests regidors es troben investigats per suposat blanqueig i l'actual portaveu, Eusebio Monzó, per patrocinis d'Aerocas.

Així ho han confirmat a EFE fonts del partit i alguns dels edils afectats, que actualment estan suspesos cautelarment de militància del PP però segueixen en els seus càrrecs en el grup municipal de l'Ajuntament de València, amb l'independent Monzó al capdavant com a portaveu.

Català, que periòdicament s'ha reunit amb els integrants del grup municipal, va traslladar aquest dilluns la seua decisió als regidors del grup en una reunió en la qual no va estar Monzó, amb qui ja havia acordat que "per l'interés general" i el seu propi no aniria en la llista, segons ha confirmat a EFE l'encara portaveu popular.

Monzó va ser citat a declarar en qualitat d'investigat a primers d'any com a exmembre del consell d'administració de l'Aeroport de Castelló, del qual va formar part, per patrocinis dels anys 2009 i 2010, i fins a aquest moment era l'únic edil del grup popular que no estava investigat.

Els altres nou edils van ser implicats al cas Imelsa, que investiga una presumpta trama de corrupció en diverses administracions públiques del País Valencià en la qual suposadament es cobraven comissions a canvi d'adjudicacions fraudulentes, quan el jutjat va obrir una peça separada per a investigar-los per suposat blanqueig.

Els regidors ho assumeixen

En declaracions a EFE, Monzó ha assegurat que quan va ser investigat ja va parlar amb Català i "els dos conjuntament" van decidir que el millor, tant per a ella com per a ell, era que no anara en la llista, encara que ha reconegut que és un fàstic després del "bon" treball realitzat en els últims anys en el grup.

"Crec que és el millor per a l'interés general i per a mi", ha assegurat per a insistir que, encara que la presumpció d'innocència "està per damunt de tot", davant unes eleccions era "el millor".

Per la seua banda, la regidora Beatriz Simón ha indicat que tots tenien ja "molt assumit" que això passaria i sabien que les seues reunions periòdiques eren com "un traspàs de poders". Ha indicat a EFE que assumeix amb "naturalitat" que ara es dedicarà a la seua empresa de moda infantil perquè la "política és temporal", encara que ha admés que li hauria agradat "posar la data" ella.

Simón ha "agraït" a Català el "gest" d'haver-los reunit per a comunicar-los la seua decisió, com també ha fet el regidor Alfonso Novo, qui espera veure com se soluciona la situació judicial per a determinar el seu futur. Per part seua, Alberto Mendoza ha indicat que ja li havia comunicat a Català la seua intenció de no seguir.

L'Ajuntament de València, governat per Compromís, PSPV i València en Comú, va obrir una comissió d'investigació per la gestió del PP i va concloure reclamant l'acta dels nou edils investigats per blanqueig i aprovant mesures per a la transparència dels grups municipals. 

Entre aquest dimecres i dilluns que ve, els candidats a l'Alcaldia han de presentar les llistes de les seues candidatures en la Junta Electoral.

next