Català creu que el PP recuperarà vots a València per a "arrabassar l'Alcaldia a Ribó"

La candidata popular subratlla que molts votants de Vox "reflexionaran per haver fet president a Sánchez" i tornaran al seu partit
29 abril 2019 16:58h
Català veu els comicis municipals "totalment independents". / DLV

VALÈNCIA. La candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, s'ha mostrat "convençuda" que la seua formació recuperarà vots en les eleccions municipals del 26 de maig després del resultat de les generals i autonòmiques, perquè creu que "molts votants de Vox reflexionaran per haver fet president a Pedro Sánchez (PSOE)".

"Podríem aconseguir arrabassar l'Alcaldia a (Joan) Ribó –Compromís–", ha assegurat aquest dimarts a preguntes dels periodistes després de la jornada electoral del 28-A, uns comicis que veu "totalment independents" i considera que no es poden extrapolar als locals.

Català ha defensat que en aquest cas "la gent vota en clau municipal i elegeix el seu alcalde o alcaldessa", per la qual cosa "té molt més en compte la persona i el projecte que a les sigles".

Ara bé, ha reconegut que el 28-A apunta una tendència a València: "La gent vol un canvi i hi ha una majoria del bloc de centredreta". "Extrapolant de forma injusta, superaria el bloc d'esquerra i, per tant, podríem traure a Ribó de l'Ajuntament", ha augurat Català.

Per a aconseguir-ho, ha sostingut que el PP creixerà "per diversos motius": el primer perquè "s'ha demostrat que el fraccionament del vot de la dreta simplement ha servit per a fer a Sánchez president del govern [de l'Estat espanyol]". Al seu judici, "molts votants de Vox reflexionaran sobre aquesta circumstància", un vot que està "convençuda" que tornarà al PP.

Pacte estatal PSOE-Cs

Així mateix, Català ha indicat que cal estar pendent de "quins pactes fa Sánchez en el govern: o amb independentistes i 'batasunos' o amb Ciutadans". "Molt em tem que serà amb Ciutadans", ha afirmat, amb el qual veu possible que la formació taronja "el faça president i hi haja vots que tornen al PP", ja que, al seu parer, els d'Albert Rivera "no tenen cap problema i ja ho han fet en altres ocasions".

L'aspirant a alcaldessa ha promés que pretén, "d'alguna manera", "posar per davant" en la seua campanya "l'experiència en la gestió, la il·lusió i el projecte del PP". A més, Català ha insistit que està "convençuda que el PP recuperarà molts vots" i podrà "liderar el bloc de centredreta que traurà a Ribó de l'Ajuntament, per descomptat".

next