Català anuncia que eliminarà les subvencions a "entitats catalanistes" si arriba al govern

La candidata popular a l'Alcaldia de València reviu el discurs anticatalanista en plena precampanya 
21 febrer 2019 11:20h
Català planteja reviure la llei de senyes d'identitat que va impulsar l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra. / PPCV

VALÈNCIA. La candidata del Partit Popular a l'Alcaldia de València, María José Català, ha anunciat que, si resulta triada, proposarà un canvi de l'Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament i els seus Organismes Públics "per a impedir que els diners de tots els valencians es destinen a pagar ajudes a entitats que no respecten l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i la Constitució".

Amb aquesta mesura, Català planteja reviure la llei de senyes d'identitat que va impulsar l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra en l'últim ple de la seua legislatura i que negava les subvencions a entitats que, per exemple, empraren el terme País Valencià. Una normativa que el govern del Botànic va derogar en arribar al Consell.

El que ara pretén Català, segons ha explicat en un comunicat, és "portar endavant una nova normativa municipal que deixe absolutament clar que no podran rebre subvencions aquelles entitats que menyspreen els nostres senyals d'identitat, tradicions i cultura, així com aquelles que organitzen actes en defensa dels moviments separatistes catalanistes i en contra de la unitat d'Espanya".

El 2018, ha assenyalat, "el tripartit de Joan Ribó va finançar amb més de 300.000 euros el catalanisme, ajudes que, entre altres accions, s'han pogut destinar, per exemple, a pagar un acte d'homenatge als polítics independentistes al qual van assistir l'alcalde i el conseller de Cultura, una cosa intolerable i molt qüestionable des del punt de vist jurídic".

"Tenim un riquíssim teixit associatiu que aglutina entitats vinculades amb les festes i tradicions, amb la música, l'esport, la defensa del medi ambient, la protecció del nostre patrimoni i un llarg etcètera, i que es dediquen totes elles a treballar per a difondre la nostra cultura i identitat valenciana, sempre dins del marc del nostre Estatut d'Autonomia", ha indicat.

Per tot això, Català ha indicat que el canvi tindrà una doble finalitat: "Que els catalanistes no continuen rebent ajudes municipals i, d'altra banda, que els més de 300.000 euros que ara se'n porten es destinen a entitats que respecten l'Estatut i les nostres senyals d'identitat valencianes".

next