Català es marca com a primer repte acabar amb "la dictadura de la bici" de Grezzi

La candidata popular a l'Alcaldia de València recorda que sempre hi ha hagut una persona que "ha defensat els interessos de la ciutat en les Corts"
12 febrer 2019 14:14h
Català ha assenyalat que quan la direcció estatal li va demanar ser la candidata va exigir "confiança absoluta". / GVA

VALÈNCIA. La candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, ha explicat aquest dilluns que el seu "principal compromís" és solucionar el problema del trànsit a la ciutat i per això la primera mesura que adoptaria amb "gran satisfacció" seria signar la destitució del regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i "acabar amb la dictadura de la bici" que ha imposat i que tant "irrita".

Català ha oferit aquest dimarts una roda de premsa per a fer balanç dels "intensos" primers 30 dies de precampanya, durant els quals ha recorregut 230 quilòmetres, ha realitzat 270.000 passos i ha tingut més de 80 actes amb associacions per a poder tindre un diagnòstic dels problemes de la ciutat i poder presentar les seues primeres propostes.

Així mateix, la candidata popular ha comentat, sobre la possibilitat d'anar com a número dos en les llistes autonòmiques, que és una negociació entre la direcció estatal i regional, però ha recordat que "sempre" hi ha hagut una persona que "ha defensat els interessos de la ciutat en les Corts" i ha defensat el treball parlamentari que ha exercit.

Català ha assenyalat que quan la direcció estatal li va demanar ser la candidata va exigir "confiança absoluta" i "tot el que això comporta". En eixe sentit, preguntada per si creu que la direcció regional confia en ella, ha replicat que li han nomenat la candidata a València i és la portaveu adjunta en les Corts.

Així mateix, creu "lògic" que la regional mantinga que totes les persones que estan en el grup parlamentari no poden compatibilitzar dues responsabilitats, la qual cosa "no lleva que hi haja situacions que s'han donat en altres moments que siguen excepcionals", ha matisat.

La candidata confia a poder presentar després de Falles la resta de la seua candidatura, que combinarà "experiència amb renovació" i integrarà algun independent. Català ha criticat que les línies de no presentar imputats només s'apliquen al PP, "quan Pere Fuset ho està i concorrerà a les primàries", i ha confiat que Eusebio Monzó, de qui ha destacat que ha fet "molt bé" el seu treball, quede "lliure de tota sospita" després de la seua declaració el 14 de març.

Català ha apuntat que les enquestes internes situen el PPCV en una situació "propícia" per a aconseguir el govern de la ciutat però sense majoria absoluta i per a això s'ha mostrat més procliu a arribar a un pacte amb el bloc de centre dreta. No obstant això, ha apuntat que encara queden tres mesos per a eleccions i la situació "pot canviar molt", sobretot perquè la política nacional "condiciona molt".

Mobilitat

Català ha explicat que el seu principal objectiu és acabar amb les decisions "capritxoses" de Grezzi, que està "més preocupat" per "guanyar unes primàries" que per la mobilitat, la qual cosa la porta a posar en situacions de "perill" el veïnat, ja que no té en compte els informes dels bombers i la Policia Local.

Per això, ha apuntat que la primera mesura que adoptaria, i amb "gran satisfacció", seria signar el cessament de Grezzi perquè "lluny de resoldre problemes crea crispació" i ha apostat per revertir els trams de carril bici al carrer d'Alacant, a l'avinguda del Regne, la de Burjassot i Constitució i Manuel Candela.

Català ha explicat que han presentat 50 esmenes a l'Ordenança de Mobilitat perquè el vianant ha de ser "prioritari" i per això s'ha de prohibir a les bicis i els patinets elèctrics circular per les zones per als vianants, una qüestió que ja recull l'ordenança. A més, els carrils bici haurien de rebatejar-se com a vies alternatives de mobilitat perquè circulen per elles els nous elements de mobilitat.

Així mateix, ha plantejat tornar a permetre l'aparcament nocturn en el carril bus en determinades zones, així com permetre a les persones amb diversitat funcional accedir a zones amb trànsit restringit. "València ha de ser una ciutat humana i no una dictadura de la bici", ha reclamat.

Primeres mesures electorals

Així mateix, en Educació defensa recuperar el districte únic, frenar el tancament d'aules concertades, i establir la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys mitjançant la col·laboració públicoprivada i ha mostrat la seua preocupació per resoldre la pobresa.

Per la seua part, per a reactivar l'economia proposa establir un Organisme de Certificació Administrativa (OCA) per a agilitar les llicències d'obres i d'activitat com hi ha a l'Ajuntament de Madrid ja que, segons Català, a València tarden més d'un any a resoldre's.

Català també s'ha referit a les seues propostes de festes i tradicions i ha assenyalat que "eliminarà el catalanisme de la ciutat", la Real Senyera tornarà a entrar amb el Te Deum del 9 d'Octubre, i garantirà unes Falles "lliures d'ingerències polítiques".

Així mateix, ha anunciat una moció de suport al projecte de llei del PP per a acabar amb l'ocupació il·legal d'habitatges, que a València afecta a 500 cases, 1.300 persones i hi ha 1.338 assentaments il·legals.

next