Català fitxa forces vives del blaverisme per a la seua llista: el president de Lo Rat Penat i González Lizondo

La candidata popular a l'Alcaldia de València posa de número quatre el president de la Federació de Falles d'Especial
16 abril 2019 20:10h
La candidata a l'alcaldia de València comunica als deu regidors actuals que no continuen. / TWITTER MARIA JOSÉ CATALÀ

VALÈNCIA. La candidata del PP a l'alcaldia de València, María José Català, ha presentat aquest dimarts la llista del seu partit per a concórrer a les eleccions municipals del 26 de maig.

Entre els fitxatges que ha fet Català destaca la número tres, Paula Lloret, que va ser assessora en la Conselleria de Cooperació quan Rafael Blasco era conseller. El número quatre serà Santiago Ballester, expresident de la falla Convent Jerusalem i actual president de la Federació de Falles d'Especial.

El blaverisme tindrà una presència destacada, ja que el número cinc l'ocuparà Enric Esteve, president de Lo Rat Penat, i el número 13 serà per al fill de González Lizondo, Vicente González-Lizondo Sánchez.

La diputada María José Ferrer San Segundo i qui va ser regidora durant l'últim govern de Rita Barberá, Marta Torrado, així com l'actual europarlamentari popular, Esteban González Pons –qui tanca la llista–, són els noms que ha triat Català per a aspirar a l'Alcaldia de València.

D'aquesta manera, en els cinc primers llocs se situen, en aquest ordre, Català, San Segundo, Llobet, Ballester i Esteve. Del cinc al deu, completen la llista l'empresari Juan Giner; l'exregidora de Benestar Social Marta Torrado; l'exsecretària autonòmica de Cultura i Esports durant l'etapa de Català en la Conselleria Julia Climent; l'assessor del grup popular en el consistori Carlos Mundina, i Vicent Aleixandre.

Entre el lloc deu i el quinze apareixen els noms de l'advocada Ana María Gil; l'empresari Enrique Pardo Belenguer; Vicente González Lizondo, a qui Català ha inclòs com a "símbol contra el catalanisme"; María Soledad Vivó, i Amparo Navarro Belenguer.

Del quinze al vint, els segueixen José Luís Arnau Sánchez, Cristina María Nebot, Josefa Flores, Antonio Carceller Valls i Ignacio Ferrer Cervera. Fins al número 25 es troben Florència Martín, Guillermo Ibáñez, Lucila María Talens, Jacobo Navarro i Germán Francisco.

En avant, s'inclouen els noms de María Isabel Hernández Llopis, Martín Quirós Morató, Paula Medina Horta, Alberto Armero Estruch, José María Martí Molins, María del Carmen Sánchez Martínez, Carlos Herrero Gil i tanca la llista en el lloc 33 el candidat del PP en les eleccions europees, Esteban González Pons.

Abans de fer pública la llista, Català ha comunicat als deu regidors populars del grup municipal que cap estarà en la llista de la seua candidatura. Nou d'aquests regidors es troben investigats per suposat blanqueig i l'actual portaveu, Eusebio Monzó, per patrocinis d'Aerocas.

Català ha destacat de la seua candidatura que "per primera vegada hi ha una renovació total" en una llista que "reuneix els millors perfils de dins i de fora del partit". "És una aposta per la renovació, per la integració, pel talent, per les dones, per la tradició i la cultura valenciana", ha sigut la valoració de la candidata popular.

next