Català s'ofereix com l'antídot contra "les imposicions culturals i lingüístiques" del govern de la Nau

La candidata del PPCV a l'Ajuntament de València fa una crida per "les llibertats" en el seu primer espot electoral
26 març 2019 13:10h
"La ciutat està sotmesa a designis d'uns governants que transmeten imposicions de tot tipus", ha remarcat Català. / DLV

VALÈNCIA. A dos mesos per a les eleccions municipals, la candidata del PPCV a l'Alcaldia de València, María José Català, ha llançat aquest dimarts la primera acció i espot de la precampanya electoral. Un vídeo en què Català convida a reflexionar durant 30 segons sobre "com està València hui" i on la candidata popular recupera el discurs anticatalanista contra les "imposicions lingüístiques, educatives i culturals" i els "guiños al catalanismo" (sic), com diu Català en un vídeo promocional en castellà. 

Català ha explicat als mitjans que volen "animar els ciutadans de València a participar activament en aquesta campanya" en què des del PPCV se centren, a més, en altres qüestions com ara la neteja, els imposts, el trànsit viari o les anomenades per la candidata "imposicions del tripartit". La campanya porta per eslògan 'Siente Valencia Libre' (sic). 

Així, ha exposat que la llibertat és l'eix de campanya del PPCV en matèria educativa, ideològica i cultural, "que es contraposa a les imposicions culturals, lingüístiques, educatives i també de trànsit". "Aquesta és una crida als ciutadans a reflexionar, perquè pensem que la ciutat està sotmesa a designis d'uns governants que transmeten imposicions de tot tipus", ha remarcat Català.

En eixa mateixa línia, en la pàgina web llançada per a aquesta acció de precampanya es destaca que "el Tripartit ha atorgat més de 300.000 euros en subvencions directes a entitats afins a l'independentisme català". A més, entre els punts ressalten "un model únic i excloent que atenta directament contra la llibertat dels pares a elegir l'educació que volen per als seus fills". 

"Hem d'aspirar a tindre una València lliure, lliure de trànsit, brutícia, imposicions, col·lapses, burocràcia i embussos tant en mobilitat com en administració", ha assenyalat Català, qui ha explicat que aquest espot i la web d'aquesta acció tindran una durada d'una setmana. En eixe sentit, la candidata del PPCV ha recordat les restriccions publicitàries que tenen com a conseqüència de l'avançament electoral dels comicis estatals i autonòmics. 

Així mateix, Català ha exposat que "la ciutat no pot continuar quatre anys més en mans del tripartit, que no fa créixer la ciutat econòmicament ni culturalment". Per a la candidata popular, si el bloc d'esquerres guanya els comicis municipals, "València seguirà sotmesa a les imposicions d'uns governants que tenen cert complex d'inferioritat i que prefereixen ser catalans de segona que valencians de primera". 

"València necessita ser més neta, més segura i molt més dinàmica", ha remarcat la popular, apuntant que "no pot ser que una llicència d'activitat no es done de forma immediata. Som una ciutat emprenedora i el retard i col·lapse de les llicències està produint una desacceleració evident de la situació econòmica de la ciutat". 

Llistes electorals

Pel que fa a les llistes per a les eleccions autonòmiques, en què Català es troba com a número sis del PPCV, ha dit que aquestes "tenen una combinació interessant entre experiència i renovació" i que es troba satisfeta amb el fet d'"estar en les llistes". 

Així mateix, ha comunicat que ha decidit retardar la presentació de les llistes municipals per a l'Ajuntament de València fins al 14 o 15 d'abril, quan la data límit és el 17. "Estic en un procés de reflexió en què vull fer una llista que tinga el nivell per a València, vull trobar el millor perfil per a cada àrea", ha dit Català, qui ha destacat que s'ha de "demostrar que som un partit renovat i que hem superat una etapa que ens ha fet molt mal", en referència a la corrupció.

Per la possible incorporació de l'actual portaveu del PPCV en el consistori, Eusebio Monzó, recentment investigat, Català ha dit que és "una persona molt vàlida" i que espera que "isca exempt de qualsevol tipus de dubte i sospita" del procés d'investigació, "perquè socialment ja ho està i espere que judicialment, també". 

Respecte al grup municipal del PPCV a València, Català ha reconegut que la seua situació "ha sigut molt difícil en els últims anys", tot i que ha indicat que aprecia el treball fet en aquests anys, que ha sigut "molt positiu" per a la ciutat de València. 

next