Català planteja la creació de 6 comissions informatives i 2 d'especials a l'Ajuntament de València

La portaveu del PP al consistori assenyala que la formació no es quedarà de braços plegats mentre negocien Compromís i el PSPV
7 juliol 2019 13:23h

VALÈNCIA. La portaveu del grup municipal popular a l'Ajuntament de València, María José Català, ha formulat la seua proposta per a l'organització de l'Ajuntament de València "davant la falta d'acord de Ribó i Gómez". Planteja sis comissions informatives i dues d'especials, i demana el suport de la resta de formacions.

Català ha subratllat que l'Ajuntament de València "no pot esperar més" i que la "ciutat no pot estar paralitzada", per la qual cosa el PP "no es quedarà de braços plegats". "Per això, presentem una proposta davant la desídia de Compromís i el PSPV, que només estan preocupats per les butaques i no pels assumptes que preocupen els veïns de València", ha assenyalat Català en un comunicat.

La portaveu aposta per una estructura "senzilla" amb sis comissions informatives i dues comissions especials –aquestes últimes obligatòries per llei– on la composició i la presidència i vicepresidència d'aquestes "responga únicament a criteris proporcionals a la representativitat dels grups municipals, com hauria d'ocórrer també amb les dedicacions dels regidors i personal eventual", ha remarcat.

Aquesta proposta, ha explicat, es basa en l'article 123 de la Llei 7/1985 del 2 d'abril Reguladora de les Bases del Règim Local, que assenyala que correspon al ple, entre altres atribucions, "la regulació dels òrgans complementaris i dels procediments de participació ciutadana".

Amb la proposta de Català, una de les comissions informatives uniria Seguretat Ciutadana i Mobilitat per a "evitar les disfuncions que s'han viscut en l'última legislatura".

next