"Catalanista ho serà vosté": Mata (PSPV) esclata contra Gascó (PPCV) 

El portaveu socialista ha respost a la parlamentària popular, qui ha assegurat que l'única fita del president Puig és convertir els valencians "en súbdits de Puigdemont" 
27 novembre 2019 13:18h

VALÈNCIA. El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha esclatat contra la diputada del PPCV Beatriz Gascó durant el debat del ple de les Corts. La popular ha mostrat una foto del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amb l'expresident de Catalunya, Carles Puigdemont. "Resumeix a la perfecció la major fita de Puig en els últims quatre anys: convertir-nos en súbdits de Puigdemont", ha afirmat.

Mata ha començat la seua rèplica preguntant-se "què estarà pensant la gent" quan els veu parlar d'això al Parlament. En eixe moment, Gascó l'ha interromput per a dir-li "catalanista", per la qual cosa el portaveu socialista ha respost de manera airada: "Catalanista ho serà voste. Mon pare és d'Alzira, ma mare de Carcaixent. Soc valencià, mai en la vida he volgut ser una altra cosa. Ja vinc valencià de casa, no em done lliçons". 

Així, ha explicat que la foto entre Puig i Puigdemont es va donar perquè aquest últim era president del govern català. En efecte, la imatge es va donar en el marc de la represa de les relacions institucionals entre el País Valencià i Catalunya el 2016, però que van tornar a refredar-se a causa del procés independentista. "Ja està bé, no siguen miserables per a encabronar el poble valencià", ha afegit Mata.

La picabaralla s'ha donat quan es debatia una Proposició No de Llei presentada pel grup popular que demanava "la supressió de les ajudes econòmiques a qualsevol associació, institució o fundació que defense o propugne el procés secessionista català" que finalment ha sigut rebutjada.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next