Catalunya portarà el govern espanyol als tribunals per bloquejar part del finançament autonòmic

El conseller d'Hisenda català, Pere Aragonès, ha instat altres autonomies a sumar-se al recurs per a reclamar els quasi 9.000 milions d'euros de bestretes pel finançament
21 agost 2019 11:35h
Aragonès ha acusat el govern espanyol de retindre "irregularment" aquests diners. / EUROPA PRESS

BARCELONA. El vicepresident del govern català i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha anunciat en el Parlament autonòmic que portarà el govern espanyol als tribunals pels incompliments "irregulars" en el pagament de les bestretes del finançament. 

En concret, ha valorat en 1.317 milions d'euros la quantitat que "per llei" ha d'avançar l'Estat a l'administració autonòmica i que, segons Aragonès, "té retinguda de manera irregular", cosa que està "ofegant" la Generalitat de Catalunya. 

Com que el govern espanyol es troba en funcions i el Ministeri d'Hisenda encara no ha elaborat els pressupostos, les bestretes pel finançament autonòmic del 2019, que arriben a la xifra de 9.000 milions d'euros per al conjunt de les autonomies, no s'han transferit. 

"Açò no és un problema que li passe només a Catalunya", ha explicat Aragonès, qui ha instat altres comunitats autònomes a seguir el seu exemple o sumar-se al recurs que pretén presentar davant la justícia. 

next