La càtedra Avant rep 400.000 euros de la Generalitat per a impulsar la lluita contra el despoblament

La subvenció va destinada a l'augment de l'activitat de la institució i a la celebració de jornades i seminaris
2 agost 2019 13:05h
La Càtedra Avant pretén constituir un espai d'investigació que atenga les necessitats en matèria de despoblació. / Imatge d'arxiu

VALÈNCIA. El Consell ha aprovat un conveni entre la Presidència de la Generalitat, la Universitat de València-Estudi General, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant per al finançament de les despeses de funcionament de la Càtedra Avant.

A través d'aquest conveni, la Presidència de la Generalitat destinarà 40.000 euros per a finançar la Càtedra Avant amb la finalitat d'incrementar les possibilitats d'actuació pública en l'àmbit de la despoblació.

La Càtedra Avant es configura com una plataforma acadèmica que pretén constituir un espai d'investigació que atenga les necessitats en matèria de despoblació, així com la divulgació i la transferència del coneixement vinculat a aquestes temàtiques.

Activitats de la Càtedra

En concret, les activitats que es desenvoluparan al llarg del 2019, en execució d'aquest conveni, són l'organització de jornades de presentació i difusió de la Càtedra Avant, així com l'organització d'un seminari, jornada o sessió acadèmica de treball per a la formació, difusió i presentació de resultats d'investigació propis de la Càtedra Avant.

També produiran vídeos didàctics de sensibilització i divulgació sobre la despoblació, així com estudis i diagnòstic sobre aquesta problemàtica al País Valencià.

El Consell ha previst la necessitat d'escometre polítiques específiques per a frenar la sagnia demogràfica a l'interior del territori valencià i per a això considera prioritària l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant).

Les universitats signants d'aquest conveni estan interessades a col·laborar amb la Generalitat en el desenvolupament d'aquest tipus d'iniciatives mitjançant la realització de programes formatius, culturals i de reflexió universitària orientats cap al coneixement i la difusió de les temàtiques en matèria de la lluita contra la despoblació.

A partir del treball d'aquestes institucions es podran generar sinergies que permeten avanços en el disseny de mesures contra la despoblació a fi de transferir-los a la societat.

next