La catedràtica de la UV Consuelo Ramón, nomenada vocal de la Junta Electoral Central

Ramón dirigeix el programa de Doctorat del IDH 'Drets humans, democràcia i justícia internacional' i el grup d'investigació 'Dret Internacional dels Drets Humans'
18 setembre 2019 12:32h
La JEC és l'òrgan superior responsable i garant dels processos electorals. / UV

VALÈNCIA. La catedràtica de Dret Internacional de la Universitat de València (UV) Consuelo Ramón ha sigut nomenada vocal de la Junta Electoral Central, segons publica aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Consuelo Ramón és també directora de l'Institut de Drets Humans de la institució acadèmica.

La Junta Electoral Central (JEC) compta amb cinc vocals catedràtics, que van ser proposats aquest dilluns per acord de la Mesa del Congrés després d'haver comparegut la setmana anterior davant la Comissió de Nomenaments del Congrés, segons ha informat la UV en un comunicat.

La JEC és l'òrgan superior responsable i garant dels processos electorals. Consuelo Ramón dirigeix el programa de Doctorat del IDH 'Drets humans, democràcia i justícia internacional', un dels huit doctorats de Dret de totes les universitats de l'estat espanyol que compta amb l'esment d'excel·lència.

També dirigeix el grup d'investigació 'Dret Internacional dels Drets Humans' i és especialista en problemes de Dret Internacional Humanitari; política europea de seguretat i defensa; polítiques de cooperació i ajuda al desenvolupament, i qüestions de terrorisme i drets humans. Dirigeix la col·lecció 'Drets humans', de l'editorial Tirant lo Blanch.

Entre els seus llibres estan Terrorismo y respuesta de fuerza en Derecho internacional; Querella pacis, perpetua? Una reivindicación del Derecho internacional' (amb Javier de Lucas), amb el qual va obtindre el Premi d'Assaig Manuel Castillo de la UV el 2003 i ¿Violencia necesaria? La intervención humanitaria en Derecho internacional.

next