Cau part del sostre de la sala Rodrigo del Palau de la Música de València

La solsida a la sala de música de cambra de l'auditori municipal no ha provocat cap dany físic
29 juny 2019 19:26h
La sala Rodrigo del Palau és la dedicada a la música de cambra de l'auditori municipal. / DANIEL GARCÍA-SALA 

VALÈNCIA. Una part del sostre de la sala Rodrigo del Palau de la Música ha caigut durant la matinada d'aquest dissabte, 29 de juny, sense provocar cap dany físic, ja que la considerada com a sala de música de cambra de l'auditori municipal no tenia activitat aquesta jornada.

Així doncs, un fragment de la coberta acústica del sostre –la part inferior de les diferents capes del sostre de la sala– s'ha precipitat aquest dissabte sense causar danys personals, segons han confirmat fonts del Palau de la Música a aquest diari.

Per tant, a causa dels desperfectes patits al sostre de la sala, l'activitat programada durant el mes de juliol a la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València es trasllada a les sales Iturbi i García Navarro, segons ha informat l'auditori municipal en un comunicat.

Un equip tècnic està estudiant les causes de despreniment, que, segons les primeres observacions i deduccions tècniques, "no tenen res a veure amb les causes que van originar els incidents ocorreguts el passat novembre a la Sala Iturbi", quan, com a conseqüència de les pluges i les filtracions d'aigua, es va produir també un despreniment del sostre de la sala principal, ha apuntat el Palau.

Des de fa mesos, el Palau de la Música va posar en marxa la licitació per a intervindre al sostre de l'auditori, "licitació que està a punt de resoldre's. La reparació dels desperfectes es durà a terme en quant es resolguen els tràmits tècnics i administratius que ja estaven en marxa", han afegit des del Palau.

D'aquesta manera, la programació de la Sala Rodrigo es mantindrà a la Sala Iturbi i a la García Navarro. En concret els concerts del XXIII Festival de Jazz València al juliol, dels dies 4 (NES), 5 (Melissa Aldana), 6 (Perico Sambeat's Electric Bath Ensemble), 7 (Jazzejant amb xiquets), 11 (Albert Palau’s Flight Mode Quintet / Vicente Espí Cuarteto Espiral) i 23 (Coral Santa María del Mar) tindran lloc en els altres espais de què disposa l'auditori municipal.

next