La causa oberta per la mort d'una clienta del Riff continua sota secret de sumari

El jutge encarregat del cas manté la mesura per a "salvaguardar la intimitat de les persones i de la família de la morta"
19 setembre 2019 13:37h
El restaurant va romandre tancat un mes després de la mort de la clienta. / EFE

VALÈNCIA. El jutjat d'instrucció número 1 de València manté el secret de les actuacions relacionades amb la investigació oberta després de la intoxicació alimentària que va afectar 31 clients del restaurant Riff de València, un dels quals, una dona de 46 anys, va morir al seu domicili.

Segons han informat a EFE fonts judicials, el jutge instructor manté la mesura acordada el mes de febrer passat per a "salvaguardar la intimitat de les persones i de la família de la morta".

El Riff va tancar les seues portes després de la mort d'una dona la matinada del 17 de febrer, hores després d'haver menjat al restaurant junt amb el seu marit i el seu fill, que també van patir els símptomes d'una possible infecció tòxica alimentària de la qual es van recuperar.

El restaurant també va haver de cancel·lar els sopars especials que tenia programats amb motiu del València Culinary Festival, que es va celebrar del 25 de febrer al 10 de març.

La Conselleria de Sanitat va obrir aleshores una investigació i tècnics d'aquest departament de la Generalitat van recollir mostres dels aliments, que van ser remeses a l'Institut Nacional de Toxicologia, per a determinar el que va causar la intoxicació i posterior mort de la dona.

Durant la investigació van ser entrevistats 137 comensals que van menjar al restaurant entre el 12 i el 16 de febrer, i tots els afectats, excepte la dona morta al seu domicili, van presentar símptomes lleus, principalment vòmits, que van evolucionar de forma positiva.

El restaurant Riff, que compta amb una estrella Michelin, va reobrir les seues portes el 13 de març, després de romandre tancat quasi un mes com a conseqüència de l'incident.

next