Cavadas confessa que deixa l'hospital públic de Manises "per excés de treball"

El cirurgià lamenta que té "més feina" de la que és capaç d'atendre i que no pot multiplicar-se "com un pa o un peix" 
17 agost 2019 12:11h
El doctor Cavadas deixa l'hospital de Manises per a exercir a l'hospital privat Nisa 9 d'Octubre. / WIKIMEDIA COMMONS

VALÈNCIA. El cirurgià Pedro Cavadas deixa d'operar a l'hospital públic de Manises per a fer-ho en un altre de privat per excés de treball. No obstant això, assegura que continua "col·laborant amb la sanitat pública igual que durant els últims 20 anys".

En declaracions a EFE, el metge ha explicat que es canvia a l'hospital privat 9 d'Octubre "perquè el dia té 24 hores" i al centre públic té "més treball" del que pot atendre.

"A part de la meua pràctica privada, continue col·laborant amb la sanitat pública igual que durant els últims 20 anys. No ha canviat gran cosa", ha assegurat el responsable de realitzar el primer trasplantament de cara a l'estat espanyol. 

Cavadas ha explicat que atén tots els pacients que li remeten de la sanitat pública, "bàsicament casos urgents de traumatismes massius d'extremitats, amputacions per a reimplant i casos no urgents d'extrema complexitat". 

"Afortunadament eixa possibilitat existeix i permet complementar l'excel·lent sanitat pública espanyola. Es beneficien els pacients i s'optimitza el sistema sanitari. Win-win", ha afegit.

Segons ha indicat el cirurgià, té "bona relació amb totes les parts", però ha ressaltat que no pot multiplicar-se "com un pa o un peix". 

"La meua millor aportació a la sanitat pública crec que és la resolució –o el meu millor intent– dels casos complexos que em vulguen remetre. Tinc cirurgia al matí i consulta a la vesprada de dilluns a divendres, urgències a part. No done més, ho sent", ha conclòs.

next