Un cavall es desploma durant el tir i arrossegament de Riba-roja de Túria

Pacma denuncia que l'animal va ser obligat a arrossegar un carro carregat de sacs per una pista d'arena
13 agost 2019 11:02h

VALÈNCIA. El Partit Animalista denuncia maltractament animal als cavalls utilitzats en el tir i arrossegament. Pacma va gravar com el diumenge 11 d'agost en la població de Riba-roja de Túria (el Camp de Túria) un cavall es va desplomar després de ser obligat a arrossegar un carro carregat de sacs per una pista d'arena.

"Aquest vídeo és una altra mostra més que el maltractament animal en el tir i arrossegament és la norma, no l'excepció", denúncia Raquel Aguilar, coordinadora de Pacma a València. "En el Partit Animalista hem estat quasi un any sense acudir a documentar cap campionat de tir i arrossegament, i en el primer al qual hem anat després de tot aquest temps hem sigut testimonis d'unes imatges que encongeixen el cor a qualsevol que tinga un mínim d'empatia i respecte pels animals", lamenta.

En un comunicat el partit recorda que fa uns dies Itàlia s'indignava amb el tir i arrossegament després de fer-se viral en aquest país un vídeo sobre la violència d'aquesta pràctica, amb diversos milions de visualitzacions i centenars de comentaris crítics en xarxes socials, la qual cosa va obligar fins i tot a pronunciar-se a Joan Ribó, alcalde de València, i a Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva de la ciutat, acusats de ser responsables directes de la celebració d'un campionat anual de tir i arrossegament en la capital del Túria.

En aquest sentit, recorden que la formació animalista va publicar fa ara dos anys unes duríssimes imatges gravades en diversos campionats de tir i arrossegament en diferents poblacions valencianes, que recollien punyades al cap als cavalls, colps en els testicles, puntades i insults. "Des d'aleshores, el món del tir i arrossegament ha intentat defensar-se davant les crítiques de l'opinió pública argumentant que ja no es permet el maltractament a l'animal ni l'ús de la vara per a ‘motivar’ els cavalls", expliquen.

No obstant això, Raquel Aguilar assegura que això no són més que meres excuses, "perquè el tir i arrossegament és maltractament animal en si mateix. Encara que no es colpejara l'animal durant la prova, obligar un cavall a arrossegar un carro que pot arribar a triplicar el seu pes per una pista d'arena sota una temperatura de 40 graus és violència contra els animals".

Així, asseguren que Pacma continuarà denunciant aquesta pràctica i reivindicant davant la Generalitat "la fi de la utilització dels cavalls per a la diversió d'uns pocs", conclou Aguilar.

next