CCOO PV demana a Igualtat que sancione HazteOir per difondre propaganda en centres educatius

L'associació ultradretana va distribuir pamflets sobre el 'PIN parental', mesura que pretén que les famílies puguen demanar el seu consentiment sobre l'assistència dels fills a classes en què s'impartisca "contingut afectivosexual"
14 octubre 2019 16:44h
Des de CCOO assenyalen que la campanya d'HazteOir ataca la legislació vigent. / ACN

VALÈNCIA. La Federació d'Educació de CCOO PV demana a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives que òbriga el procediment que s'estableix en la llei d'igualtat de persones LGTBI i la de protecció de persones trans en resposta a la campanya de distribució de pamflets homòfobs i masclistes en diversos centres educatius valencians iniciada per HazteOir el mes de setembre.

El material distribuït estava adreçat a l'equip directiu dels centres educatius, així com a les AMPA, i s'acompanyava d'un exemplar d'un llibre "contra l'adoctrinament de gènere". L'objectiu d'aquesta campanya era promoure el que denominen 'PIN parental'; això significa que les famílies puguen reclamar "informació prèvia i consentiment exprés" sobre l'assistència dels seus fills a classes en què s'impartisca "contingut afectivosexual", és a dir, en aquelles sessions en què es parle de la identitat i expressió de gènere; la diversitat sexual i afectiva, i diferents models de família, entre d'altres.

Segons han explicat en un comunicat, la Federació d'Educació CCOO PV ha verificat la distribució i recepció generalitzada en centres escolars del País Valencià d'aquest material "que planteja la comissió d'il·legalitats tant per part del professorat com de la resta de la comunitat educativa", tal com asseguren, ja que el 'PIN parental' estableix posicionaments que marginen, discriminen i aïllen els menors LGTBI i les seues famílies, explica el sindicat.

Des de CCOO assenyalen que la campanya d'HazteOir ataca la legislació vigent com ara la Llei LGTBI del País Valencià, la Constitució o la Sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans de 16 de juliol del 2009. "És per això que des de la FECCOOPV considerem necessari, en les societats democràtiques, sancionar i fins i tot previndre totes les formes d'expressió que propaguen, inciten, promoguen o justifiquen l'odi basat en la intolerància", insisteixen.

En aquest sentit, denuncien que amb aquesta campanya l'associació ultradretana "sembra la llavor de l'odi de l'enfrontament i l'erosió dels valors essencials de la convivència. El discurs de l'odi està dirigit a la destrucció dels drets i llibertats establits en democràcia". Així, consideren que la incitació a la comunitat educativa al fet que els pares no autoritzen els seus fills a les xarrades, informacions i classes relatives a l'educació d'identitat de gènere comporta negar el dret constitucional de convivència. Per això remarquen que el paper que la Constitució assigna a l'Estat en matèria d'educació és facilitar la pau social permetent la convivència entre discrepants, afavorint la discussió i l'intercanvi d'idees, diversitat de concepcions sobre la vida individual i col·lectiva, i que sobretot, aprenguen a respectar-la.

L'acció d'HazteOir, reiteren, arremet contra les normes bàsiques de convivència basades en el respecte i la tolerància, de manera que tota la societat es veja concernida per l'expressió de les idees que contrarien obertament aquests missatges que l'ordenament jurídic, com a instrument de regulació social, exposa a la ciutadania que els fa propis.

És per tot això, que la FE CCOO PV demana al govern valencià, mitjançant el procediment establit via la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives que procedisca a les sancions estipulades en les lleis autonòmiques (Llei LGTBI i Llei Trans) i demanen que siguen aplicades amb la màxima graduació donats els condicionants i la repercussió de la campanya. "Entenem que també poden tindre caràcter penal i per això instem al fet que li donen trasllat a l'òrgan judicial o ministeri fiscal", conclouen.

Compromís no descarta accions legals

Des que es va conéixer la campanya d'HazteOir, Compromís va començar a estudiar possibles accions legals contra l'associació. Ja en aquell moment Compromís va assegurar que "analitzarà al detall" la documentació distribuïda per l'organització ultradretana per a determinar si s'està vulnerant cap llei valenciana. Concretament, les sospites recauen en la vulneració de les lleis LGTBI, d'igualtat i la llei de la infància. "Tres lleis pioneres impulsades en aquest territori i que HazteOir pot estar vulnerant", va alertar. Per aquest motiu, des de Compromís no descarten iniciar accions legals si després d'analitzar la documentació comproven que efectivament s'està incomplint la legislació.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next