CCOO demana el vot per a l'esquerra per a "no retrocedir als temps en blanc i negre"

Més de 1.000 delegats sindicals s'han reunit a València amb Unai Sordo per a commemorar el Primer de Maig i el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball
25 abril 2019 12:49h
Els delegats de CCOO han commemorat junt amb Unai Sordo i Artuto León el Primer de Maig a València. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. Vora 1.000 delegats de CCOO s'han reunit aquest dijous juntament amb el secretari general del sindicat estatal, Unai Sordo, i el dirigent del sindicat del País Valencià, Arturo León, per a commemorar el Primer de Maig i animar els treballadors a participar en la manifestació. També han aprofitat la cita, que coincideix amb el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, per a reivindicar mesures per a acabar amb la sinistralitat laboral.

Els dirigents del sindicat han reconegut que la jornada del Primer de Maig d'enguany ve marcada per la campanya electoral, tant espanyola com valenciana, i han assegurat que "el sindicat no és neutral". Tot i que no han demanat el vot per a cap formació concreta, tant Sordo com León han demanat que els treballadors depositen el seu vot a favor de formacions "que suposen un avanç per al conjunt de la classe treballadora i de la majoria social". 

"Volem deixar clar que eixirem al carrer i que no premetrem que es retrocedisca als temps en blanc i negre", ha insistit León. En aquesta línia, Unai Sordo ha criticat que la dreta advoque per una baixada massiva d'imposts i ha assegurat que això suposarà "o estar en el preludi de la major retallada social que s'ha conegut des de la crisi o crebar l'Estat."

Els dos dirigents han demanat que l'agenda social i els problemes dels treballadors marquen les polítiques de la següent legislatura, "guanye qui guanye". Pel que fa al País Valencià, León ha demanat polítiques que "aposten per la creació d'ocupació, per la reducció de la precarietat laboral, i polítiques per a combatre la bretxa de gènere i la violència masclista". A més, ha demanat que el creixement econòmic estiga basat en la sostenibilitat i que s'assumisca el repte al canvi tecnològic. També necessitem "una aposta pel finançament i la fiscalitat justa, apostant per les inversions, apostant en el cas del País Valencià per condonar una part del deute que ha sigut injusta com a conseqüència d'un infrafinançament que ve llastrant-nos des de fa bastants anys", ha sentenciat. 

next