CCOO PV fa balanç i es planteja aconseguir l'ocupació estable i acabar amb la bretxa de gènere mitjançant la negociació com a reptes per a 2019 

Arturo León lamenta que amb el rebuig als pressupostos es torna a un "finançament injust i a la manca d'inversions"
19 febrer 2019 17:41h
Els eixos més interns passen per l'atenció, participació i increment de l'afiliació. / CCOO-PV

VALÈNCIA. El secretari general de CCOO PV, Arturo León, ha assenyalat aquest dimecres que el rebuig al Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat 2019 retorna el País Valencià "a la realitat del finançament injust, el deute històric i la falta d'inversions que ens permeten transformar el nostre model econòmic i de producció". En aquest sentit, León ha destacat que els partits independentistes i les dretes "s'han posat d'acord per a tombar uns pressupostos amb un marcat caràcter social posant els seus interessos per damunt dels del país". Així ho ha afirmat durant la presentació de l'informe general al Consell Confederal, que conté les principals línies d'actuació del sindicat i que ha sigut aprovat per unanimitat. 

Davant la convocatòria d'eleccions generals per al 28 d'abril, CCOO PV emplaça el govern espanyol a, en el temps disponible, materialitzar aquelles mesures que s'han tractat en les taules de diàleg social per a revertir la reforma laboral i a fer un últim esforç amb els agents socials en la taula de pensions. El sindicat posarà en el centre del debat polític els interessos dels treballadors i de les majories socials colpejades per la crisi. 

Convenis col·lectius

Al País Valencià, fins a desembre de 2018, s'han signat 313 convenis col·lectius –234 d'empresa i 79 d'àmbit superior–, amb pujades mitjanes de l'1,64%. León ha reconegut que la translació a les taules de negociació del pactat en l'Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC) està resultant dificultosa en molts sectors, d'igual forma que el Salari Mínim Interprofessional en aquells sectors que el tenen com a indicador de referència. "Hem de continuar barallant cada conveni anticipant-nos a possibles dificultats que meresquen mobilització i pressió davant d'eixes patronals", ha assenyalat el dirigent sindical.

CCOO PV manifesta la seua preocupació per l'augment de la sinistralitat greu i mortal, "una prioritat per al conjunt de l'organització", especialment en l'apartat d'accidents in itinere. Per a Arturo Léon, és prioritari establir plans de mobilitat en centres de treball de gran intensitat de mà d'obra, com ara àrees industrials, centres comercials i edificis administratius. De gener a novembre del 2018, el total d'accidents en jornada al País Valencià ha sigut de 44.679 –en el mateix període del 2017 en van ser 42.166–. D'ells, 58 van ser mortals, 48 el 2017. En l'apartat d'accidents in itinere es passa de 6.371 el 2017 a 6.865 el 2018 i, a més, es dupliquen els mortals (23 de gener a novembre de 2018, enfront dels deu en el mateix període de 2017).

Pressupostos 2019

Joan Calatayud, secretari de Finances de CCOO PV, ha presentat uns pressupostos continuistes respecte a l'any anterior, amb un volum global de 12.608.208,37 euros. "Són uns comptes moderats en la previsió d'ingressos i restrictius en les despeses, amb una previsió de superàvit de 6.287,70 euros", ha assegurat.

Els ingressos per activitat pròpia són la partida més important, amb un increment de 269.850,33 euros, vinculat fonamentalment a l'augment de l'afiliació i de la representació sindical. Baixen, no obstant això, els ingressos per prestació de serveis en 120.310,33 euros respecte a l'any anterior, a causa de les bonificacions de l'afiliació en el Gabinet Jurídic.

Les despeses s'incrementen en 77.413,49 euros si les comparem amb l'exercici anterior, ja que es tracta d'un any de concentració d'eleccions sindicals, la qual cosa augmenta la difusió, la reparació i la conservació dels edificis patrimonials, que cada any acusen una major despesa de manteniment. El personal es manté per la vigència de l'ERO. Actualment hi ha 163 persones amb relació laboral i 49 sindicalistes, la qual cosa suposa un 50% de la despesa del pressupost. 

Pla de treball

En el Consell s'ha realitzat una avaluació del pla bianual amb el qual el sindicat arriba a l'equador del període. "No hi ha alternativa al treball planificat i al compliment dels mandats congressuals recollits en els plans d'acció", ha ratificat Arturo León, qui ha presentat el nou pla, que inclou les accions no executades en l'anterior, així com aquelles que completen el compromés al Congrés.

Els eixos més interns passen per l'atenció, la participació i l'increment de l'afiliació; el guany en hegemonia social, i el fet que el sindicat és una eina més eficaç i transparent. Les reivindicacions socials passen per una ocupació estable, amb drets i sense riscos per a la salut; l'adequada formació laboral i protecció social, l'articulació de la negociació col·lectiva, i l'eliminació de les bretxes de gènere des de la pressió i la negociació a través del diàleg social

next