CCOO i UGT alerten que Limpiezas Raspeig torna a no pagar el sou a les netejadores dels instituts públics 

Els sindicats asseguren que l'empresa fa dos mesos que no abona el salari a les treballadores
28 juny 2019 19:00h
La Generalitat s'ha compromés a agilitzar els pagaments a l'empresa perquè aquesta abone els sous de maig la primera setmana de juliol. / CCOO

VALÈNCIA. Els sindicats CCOO i UGT han denunciat que l'empresa adjudicatària dels Instituts d'Ensenyament Secundària Limpiezas Raspeig "torna a deure" dos mesos a les seues treballadores, per la qual cosa, en una reunió amb representants de la Generalitat, han demanat a l'Administració que hi intervinga.

Representants de tots dos sindicats s'han concentrat aquest divendres a la plaça de Manises de València. Al Palau de la Generalitat, membres del gabinet del president de la Generalitat, Ximo Puig, i responsables de la Conselleria d'Hisenda han rebut els representants sindicals.

Durant la trobada, segons CCOO i UGT, els representants de la Conselleria d'Hisenda s'han "compromés a, una vegada comprovades les factures pendents a l'empresa, agilitzar el seu pagament perquè aquesta al seu torn abone el salari del mes de maig en la primera setmana de juliol".

Així mateix, els representants de la Generalitat han emplaçat els sindicats a una pròxima reunió el 17 juliol per a "buscar alternatives de solució al pagament i liquidacions del mes de juny", han explicat els sindicats.

CCOO i UGT han insistit que és "necessari que s'establisquen els mecanismes necessaris perquè aquesta empresa no torne a participar" en el concurs d'adjudicació del servei com "tampoc en cap altre concurs de l'Administració pública".

"Això també és extensiu a l'empresa Netalia, del mateix administrador, i reincident igualment en l'incompliment del pagament de salaris segons els convenis col·lectius d'aplicació", han afegit els sindicats.

next