Un dissabte d'ambient hivernal deixa tempestes i graníssol a diferents punts del territori

València, Oliva, Torrevella i Oriola són alguns municipis on ha caigut pedra
6 abril 2019 10:38h
Els ruixats han arribat a municipis com Torrevella aquesta vesprada i ho han fet acompanyats de tempesta i d'una cortina d'aigua i graníssol. / RUBÉN TORREGROSA, LABORATORI DE CLIMATOLOGIA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

VALÈNCIA. El cel estarà nuvolat a tot el territori valencià aquest dissabte, una jornada en què hi haurà un descens de les temperatures a l'interior de les demarcacions de València i d'Alacant. A més, es preveuen ruixats al nord de la demarcació de Castelló i d'Alacant a la vesprada. Tampoc no es descarta que ploga a la demarcació de València, segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Pel que fa al vent, bufarà de component oest fluix a moderat a tot el territori.

Els ruixats han arribat a municipis com Torrevella aquesta vesprada i ho han fet acompanyats de tempesta i d'una cortina d'aigua i graníssol. 

A Caudete de las Fuentes, la jornada ha portat neu granulada i fortes ratxes de vent.

També ha caigut pedra a Oliva, a Oriola i a l'àrea metropolitana de València, entre altres punts del territori.

A la demarcació de Castelló, la cota de neu se situa al voltant dels 1.200 metres. Pel que fa a les temperatures, a Morella la màxima serà d'11 graus i la mínima d'1 grau. A Castelló de la Plana, el mercuri es mourà entre els 8 i els 19 graus.

A la demarcació de València, el vent també bufarà de component oest fluix a moderat i es registrarà una mínima d'1 grau a Requena, on la temperatura màxima serà de 12 graus. A la ciutat de València, la mínima d'aquest dissabte serà de 8 graus i la màxima, de 18.

En cap observatori de la xarxa de l'Aemet es preveu que se superen els 20 graus, si bé a les comarques del sud es registraran màximes de 19 graus. A Alacant, la mínima serà de 8 graus, metre que les temperatures més baixes de la demarcació es registraran a Alcoi, on el termòmetre marcarà entre 4 i 13 graus al llarg d'aquesta jornada.

next