Un centenar d'empreses taulelleres valencianes viatgen a Bolonya amb l'objectiu d'obrir-se a nous mercats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, visitarà els empresaris valencians per a mostrar el suport del Consell al sector ceràmic
24 setembre 2019 06:00h
Cersaie és una de les cites més importants per al sector tauleller./ CERSAIE

Enviada especial a BOLONYA. Un centenar d'empreses valencianes participen des d'aquest dilluns en Cersaie, una de les fires més importants per al sector tauleller, que se celebra fins al proper dia 27 a Bolonya (Itàlia). Les firmes valencianes arriben a Itàlia per a mostrar les seues novetats i obrir-se a nous mercats davant les incerteses provocades pel Brèxit i el proteccionisme.

El 2018 la fira va registrar més de 112.100 visitants, dels quals aproximadament la meitat provenien de 180 països diferents, cosa que remarca la internacionalitat del certamen. Per a la patronal taulellera ASCER, Cersaie és una aposta segura que consolida la posició de la ceràmica valenciana i espanyola en l'escenari internacional i emfatitza la representativitat de les rajoles ceràmiques valencianes i espanyoles en els mercats exteriors.

En aquesta ocasió, el president de la Generalitat, Ximo Puig, també viatja a Itàlia per a continuar amb "l'ofensiva de suport a les empreses exportadores", en aquest cas taulelleres. La Generalitat vol traslladar a totes les empreses que participen en la cita que tenen el govern valencià del seu costat per a ajudar-los a seguir creixent i aquest dimarts visitarà els diferents expositors dels empresaris valencians.

En aquest sentit, el president ha recordat que les empreses ceràmiques valencianes van tancar el 2018 amb unes exportacions per valor de 2.700 milions d'euros i el seu objectiu és seguir creixent a un ritme del 2%. Així, les empreses han viatjat amb les seues principals novetats en arquitectura, disseny i equipament de bany, amb les quals esperen aconseguir aquest objectiu.

Com que el Regne Unit és el segon mercat del taulell valencià, els empresaris arriben a Bolonya amb la voluntat de conquerir nous mercats que els servisquen de salvaguarda si finalment es dona la situació d'un Brèxit sense acord.

next