Centenars de milers de catalans tornen a omplir els carrers contra la sentència sota el lema 'Llibertat'

La manifestació ha estat convocada per Òmnium Cultural i l'ANC i ha reunit 350.000 persones a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana
26 octubre 2019 18:33h
La manifestació s'ha celebrat aquest dissabte. / ACN

VALÈNCIA (ACN). La manifestació convocada per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) amb el suport de mig miler d'entitats, associacions i alguns sindicats per a expressar el rebuig a la sentència del procés ha reunit 350.000 persones al carrer Marina de Barcelona, segons la Guàrdia Urbana. 

La marxa porta per lema 'Llibertat' i arriba quasi dues setmanes després que el Tribunal Suprem condemnara a penes de fins a 13 anys de presó els líders independentistes. La capçalera ha començat a l'altura del carrer de Ramon Turró i recorre el tram fins a l'avinguda Icària, on s'ha instal·lat un escenari. Allà, familiars dels presos i representants de les entitats convocants llegiran un manifest conjunt. També hi és present el govern de Catalunya, encapçalat pel president Quim Torra.

Per la seua banda, els sindicats majoritaris no han donat suport a la convocatòria com a organització, tot i que hi és present el secretari general d'UGT, Camil Ros, a títol personal, mentre que CCOO, que opina que la marxa no és prou "transversal", ha donat llibertat els seus afiliats per participar-hi si ho volen.

next