Centenars de persones es concentren de nou a València contra el feixisme i la repressió a Catalunya

La protesta ha començat al voltant de les 19 hores a la plaça de l'Ajuntament
20 octubre 2019 19:20h
Un centenar de persones es manifesten a València contra la sentència de l'1-O. / DLV 

VALÈNCIA. Centenars de persones, la majoria joves, s'han concentrat des de les 19 hores a la plaça de l'Ajuntament de València per a protestar contra la "repressió" a Catalunya i contra el feixisme. Aquesta concentració és la tercera que se celebra a València després que es conegueren les penes de presó als líders independentistes.

La concentració, que no estava convocada oficialment, ha transcorregut amb normalitat, tot i la gran presència policial i l'aparició d'un reduït grup d'unionistes, que han cridat algunes consignes contra els concentrats a la plaça. Fonts policials han explicat que han demanat la documentació a diversos assistents perquè la protesta no havia sigut comunicada formalment, però tot i això no han impedit la seua celebració.

El nombre d'assistents ha anat augmentat passats els minuts, i els manifestants han començat a cridar proclames antifeixistes i contra la repressió policial a Catalunya, així com proclames de solidaritat amb els líders catalans empresonats. 

"Els carrers seran sempre nostres", "fora feixistes dels nostres barris", "no passaran" i "la repressió no ens aturarà" han sigut algunes de les proclames més repetides, tot i que també s'han cridat consignes en favor dels polítics presos i de la independència de Catalunya.

Els manifestants també han recordat Guillem Agulló i han cridat diverses proclames antifranquistes –com ara "a plorar, al Valle"– quan un grup reduït d'unionistes s'ha concentrat baix de l'Ajuntament. Finalment, la policia se'ls ha emportat, però s'han tornat a reunir en un cantó de la plaça des d'on cridaven consignes contra els antifeixistes. A continuació, la policia ha envoltat els manifestants, que han fet una assentada mentre cridaven "som gent de pau".

Cap a les 9 de la nit ha començat a dissoldre's la protesta. Aquesta protesta se suma a la convocada aquest migdia a Alacant, convocada per Endavant l'Alacantí i Arran amb el mateix propòsit.

El passat divendres centenars de persones van marxar pel centre de València per a protestar contra la repressió i les actuacions policials a Catalunya (Fotogaleria). La primera manifestació de suport a València es va produir el passat dilluns, quan es va donar a conéixer la sentència condemnatòria als líders independentistes catalans.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next