La central de Cofrents torna a connectar-se a la xarxa després que haja finalitzat el període de recàrrega

Segons informa Iberdrola, que gestiona les instal·lacions, s'inicia així un nou cicle d'operació per al qual es preveu una duració de dos anys
7 desembre 2019 19:36h
La central nuclear de Cofrents va iniciar la matinada del 3 de novembre una recàrrega de combustible després de 24 mesos de funcionament. 

VALÈNCIA (EFE).- La central nuclear de Cofrents s'ha tornat a connectar a la xarxa elèctrica després de concloure els treballs corresponents a la seua 22a recàrrega de combustible, que ha durat 35 dies i ha suposat una inversió de més de 22,5 milions d'euros. Segons informa Iberdrola, que gestiona la central, s'inicia així un nou cicle d'operació per al qual es preveu una duració de dos anys.

L'empresa assegura que les actuacions de recàrrega, que van començar el passat 3 de novembre, han permés la "contínua modernització" de la central. En aquests 35 dies s'han substituït 252 elements de combustible prevists "sense incidències" i s'han completat 11.000 treballs, entre els quals destaquen les 40 modificacions de disseny efectuades en diferents equips i sistemes, amb l'objectiu de modernitzar tecnològicament la instal·lació, conforme als últims estàndards de la indústria nuclear internacional. 

El passat 27 de novembre, la central nuclear va registrar un incident, ja que es va detectar fum en la zona on es troba el sistema de purificació d'aigua d'un reactor per una fricció en la caixa de rodaments. No es va produir foc i l'incident es va resoldre de manera satisfactòria, segons va informar eixe mateix dia el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

next