El Centre del Carme de València acollirà el Vihsibles Festival el pròxim juny

Aquesta festa igualitària va nàixer el 2018 de la mà del Comité Antisida de València
30 novembre 2019 17:51h
Després de l'"èxit" del 2019, quan hi van assistir més de 4.000 persones, el Vihsibles Festival es "consolida com la festa que dona el tret d'eixida a la celebració de l'Orgull LGTBI. / GVA

VALÈNCIA (EP). El Centre del Carme Cultura Contemporània de València acollirà al juny la tercera edició del Vihsibles Festival, una proposta multicultural que va nàixer el 2018 de la mà del Comité Antisida de València a propòsit de la convocatòria 'Altaveu d'inclusió i cohesió social del Consorci de Museus' per a donar visibilitat a les persones amb VIH i reduir les conductes discriminatòries.

Després de l'"èxit" de la proposta ludicodivulgativa del 2019, a la qual van assistir més de 4.000 persones, el Vihsibles Festival es "consolida com la festa que dona el tret d'eixida a la celebració de l'Orgull LGTBI a València", ha destacat la Generalitat en un comunicat.

El Vihsibles Festival va comptar l'edició passada amb artistes com La Psicowoman, Cynthia de Cassette, Cachorro Ufano i Ladilla Rusa, i és una jornada festiva on se celebra la diversitat i el dret de les persones a ser diferents.

El festival pretén "visibilitzar el VIH d'una forma optimista", amb l'objectiu de "promoure l'empatia" i "acabar amb els mites relacionats amb la sida que s'arrosseguen des de fa dècades".

El Comité Antisida és una entitat social d'utilitat pública amb més de 30 anys d'experiència en la cura i atenció de les persones amb VIH i les seues famílies. Des de la seua àrea de comunicació treballen per a acabar amb l'estigma social i mediàtic del VIH i la sida.

next