El Centre Mundial d'Alimentació Sostenible es posarà en marxa el 22 de juliol

La feina del primer any estarà centrada en els reptes de l'alimentació de les grans ciutats mentre que el segon any està previst dedicar-lo als cítrics i a les verdures
6 juny 2019 18:04h
L'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, i el director de l'Oficina d'Informació de la FAO a Espanya, Enrique Yeves, s'han reunit aquest dijous per a dibuixar les línies generals de treball del Centre Mundial de l'Alimentació Sostenible. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La data de llançament del Centre Mundial de l'Alimentació Sostenible, que s'ubicarà a València, serà el pròxim 22 de juliol. També es coneixen ja les línies generals de treball per als dos anys vinents, que s'han dibuixat a partir de la reunió entre l'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, i el director de l'Oficina d'Informació de la FAO a Espanya, Enrique Yeves.

Per al primer any està previst treballar fonamentalment en els reptes de l'alimentació de les grans ciutats al segle XXI. El segon se centrarà en l'Any Internacional dels Cítrics i les Verdures, tal com ha declarat Nacions Unides.

Pel que fa a la programació de treball per als pròxims anys, Joan Ribó ha assenyalat: "Volem que l'element fonamental siga la comunicació, però una comunicació que recórrega els processos alimentaris des de la producció, la distribució o la investigació, incloent-hi així tots els elements de mercat, comerç i formació".

Així mateix, Yeves ha assenyalat que "actualment existeix un problema internacional amb l'obesitat, que creix i no atén barreres". "L'obesitat augmenta perquè no hi ha una qualitat suficient en l'alimentació", ha dit i ha argumentat que el nou centre "pot aportar referències sobre com abordar aquest assumpte en l'àmbit internacional". Amb motiu d'aquesta problemàtica, el primer any es preveu realitzar trobades, mostres, exhibicions i publicacions.

A més, Ribó ha assenyalat que, malgrat que quan es parla del Centre Mundial d'Alimentació Sostenible es fa referència a un àmbit global, també es vol "pensar en la ciutat". "Això s'aconseguirà amb el treball a través de l'Ajuntament, com alguns dels projectes que ja s'han aconseguit a través del Servei d'Alimentació i del Servei d'Agricultura", ha assegurat.

L'alcalde de València en funcions ha explicat que en la pròxima reunió del Consell Rector es donarà entrada a un membre de FAO. A més, és probable que en una fase posterior entre algun membre al Consell Assessor, "ja que és imprescindible la seua presència en el treball diari del centre".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next