La CEOE reconeix la bretxa salarial entre homes i dones i la situa en un 12,2%

El president de la institució empresarial rebutja la vaga feminista però admet que hi ha "motius per a protestar"
8 març 2019 17:32h
La CEOE ha fet públic aquest divendres un informe on atribueix aquesta diferència entre els sous que perceben els homes i les dones a factors "psicològics". / PIXABAY

MADRID. El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha reconegut aquest divendres la bretxa salarial entre homes i dones, una desigualtat que la CEOE xifra en el 12,2%. Malgrat que ha rebutjat la vaga, Garamendi ha apuntat que les dones tenen "motius per a protestar". "Negar la bretxa salarial em sembla absurd", ha dit. 

Precisament, la CEOE ha fet públic aquest divendres un informe on atribueix aquesta diferència entre els sous que perceben els homes i les dones a factors "psicològics", com per exemple que les dones arrisquen menys que els homes, que "pareix que compten amb una major propensió a assumir riscs i a negociar i competir".

L'estudi recull que el 2014 les dones van cobrar una mitjana del 12,2% menys, però destaca també que s'està reduint perquè se situa al 4,9% en els menors de 30 anys.

Per contra, el document diu que la bretxa creix a mesura que s'incrementa el nivell dels salaris, "un clar senyal de l'existència d'un sostre de vidre". D'aquesta manera, en els salaris més baixos la bretxa és del 9,1%. Però si es pren de referència el 5% dels treballadors que més cobren, és del 16,6%.

next