El Cermi denuncia davant la Direcció General de Consum el pub que 'lloga' persones amb nanisme

L'organització també presentarà a l'Ajuntament de Benidorm la queixa contra el local de la Marina Baixa
20 maig 2019 11:24h
La Fundació Alpe Acondropasia, que representa persones afectades per aquesta modificació genètica, també se sumarà a la denúncia. / EFE

VALÈNCIA. El Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) presentarà entre hui i demà sengles denúncies davant la Direcció General de Consum de la Generalitat i l'Ajuntament de Benidorm contra el pub d'aquest municipi de la Marina Baixa que ofereix 'llogar' persones amb nanisme.

"Es tracta d'un acte de disfòbia, un delicte d'odi contra persones amb discapacitat, amb displàsia òssia", ha assegurat a EFE el president del Cermi al País Valencià, Luis Vañó, qui ha indicat que aquestes denúncies s'uneixen a la presentada per l'organització estatal en la Fiscalia General de l'Estat.

També se sumarà a la denúncia la Fundació Alpe Acondropasia, que representa persones afectades per aquesta modificació genètica que es manifesta com una disfunció del desenvolupament de l'esquelet.

Segons Vañó, van ser alguns clients del pub els que van denunciar la situació al Cermi, que va posar el cas en mans de la Fiscalia General de l'Estat, de manera que serà la Fiscalia d'Alacant la que investigue aquest possible "delicte d'odi".

En l'exterior del local i en la seua pàgina de Facebook, segons va avançar el diari El País, el pub havia penjat un cartell en el qual es llegia "Vol llogar un nan?".

"Tenien allí a persones amb displàsia òssia, alguns com a cambrers, però després hi havia una llista d'aquestes persones per a llogar-les en festes privades o comiats", ha assenyalat Vañó.

El president del Cermi al País Valencià ha lamentat que ocórreguen situacions com aquestes, encara que ha indicat que només es tracta de la "cúspide" perquè per Internet també es produeixen ofertes similars.

"És totalment denigrant, un delicte d'odi i de disfòbia cap a persones amb una discapacitat", ha insistit.

El delegat del Cermi per als Drets Humans, Jesús Martín, va assegurar aquest diumenge que es tracta "clarament" d'una vulneració de la llei general de discapacitat, que parla d'assetjament per raó de discapacitat, i de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

"Resulta trist i penós que el 2019 es facen pràctiques tan nocives com aquesta, que cosifiquen persones per raó d'una discapacitat o d'una característica corporal", segons Martín.

next