Les persones amb discapacitat reclamen que el 10% dels VTC estiguen adaptats a la gent amb mobilitat reduïda

Els serveis d'arrendament de vehicles amb conductor no estan sotmesos en l'estat espanyol a cap obligació d'accessibilitat universal
4 febrer 2019 14:00h
Per a CERMI CV aquesta premissa del 10% és "irrenunciable". / DLV

VALÈNCIA. El CERMI CV –la plataforma que representa al País Valencià les persones amb discapacitat i les seues famílies– ha exigit aquest dilluns que s'establisca l'obligació legal que el 10% dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) siguen accessibles perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen utilitzar aquest servei en igualtat de condicions, segons ha assenyalat en un comunicat aquest comité.

Sobre aquest tema, ha explicat que els serveis d'arrendament de vehicles amb conductor no estan sotmesos en l'estat espanyol a cap obligació d'accessibilitat universal, cosa que "vulnera" els drets de les persones amb discapacitat i persones majors de comptar amb un transport a la disposició del públic "no discriminatori ni excloent, siga quina siga la seua modalitat".

En eixe sentit, ha aclarit que aquestos serveis, per la seua aparició i generalització posterior en el temps, no estan inclosos en la normativa estatal d'accessibilitat al transport, que data de 2007, per la qual cosa "no regeixen per a ella obligacions d'accessibilitat, com sí que ocorre per exemple per al servei de taxi".

Per això, i sense perjudici de les aportacions que en un futur puguen realitzar al projecte de decret llei del Consell sobre els VTC, parteixen de la "premissa irrenunciable" d'establir en la regulació autonòmica aquesta reserva del 10%.

next