La cervesa artesanal valenciana es dona a conéixer en la Beer Attraction d'Itàlia de la mà del Centre d'Artesania

Onze empreses participen en la fira, que té com a objectiu professionalitzar el sector
16 febrer 2019 18:06h
Les marques valencianes ofereixen al visitant una àmplia varietat de cerveses amb ingredients naturals. / BEER ATTRACTION

VALÈNCIA. Onze empreses valencianes de cervesa artesanal mostren els seus productes en el Beer Attraction, la major fira de cervesa artesanal europea, que se celebra del 16 al 19 de febrer a Rimini (Itàlia). En la cinquena edició, la fira està destinada als professionals del sector i és una oportunitat per a consolidar les cerveses artesanes valencianes internacionalment, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Gràcies a la col·laboració amb el Centre d'Artesania, l'organisme públic valencià dedicat a difondre i promocionar els oficis artesanals del territori i la seua activitat empresarial dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, les onze empreses valencianes es desplaçaran a la ciutat italiana per a mostrar els seus productes a un públic professional. La fira està oberta el primer dia per al públic general i la resta de jornades l'entrada està reservada als professionals del sector. 

Les empreses Birra & Blues, Cervesa Tyris, Zeta Beer, Premium Beers From Spain, Cerveses Lluna, Fernández Pons - Cervezas Ecológicas, Tercer Tiempo, Cervezas Badum, Santa Faz, Althaia i Alegría seran les representants valencianes a la fira. Es tracta de cerveses respectuoses amb el medi ambient, amb l'entorn social i amb el valor afegit del que és artesà.

L'oferta del territori es completa amb l'assistència del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana i l'associació Proava, entitat sense ànim de lucre dedicada a fomentar l'alimentació sana i equilibrada entre la població. 

Les marques valencianes ofereixen al visitant una àmplia varietat de cerveses amb ingredients naturals. Des dels sabors més clàssics i intensos fins a l'experimentació amb segell d'autor, les cerveses artesanes valencianes compten amb el reconeixement atorgat en certàmens internacionals. La innovació en sabors és una activitat constant per a aconseguir una cervesa que satisfà i sorprén el consumidor.

L'associació Proava i el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana advoquen per complementar l'oferta gastronòmica amb formatges artesans valencians que s'oferiran en els estands de les marques valencianes participants. 

L'ofici de cerveser ha sigut l'últim a afegir-se a la llista de professions artesanes reconegudes pel Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana. Amb un creixement imparable de l'oferta i la demanda en els últims anys, l'organisme públic valencià de suport a l'artesania ofereix l'ajuda institucional a aquestes empreses per a poder realitzar activitats de promoció i difusió dels seus productes.

next