César Sánchez anirà en la llista del PP de Llíber per a poder optar a la reelecció a la Diputació d'Alacant

L'actual president de la Diputació d'Alacant i alcalde de Calp ja va anunciar que no repetiria en aquest municipi però que aspirava a presidir de nou la corporació provincial
17 abril 2019 13:03h
César Sánchez concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig per Llíber. / EFE

ALACANT. El president de la Diputació d'Alacant i candidat del PP al Congrés per Alacant, César Sánchez, concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig per Llíber, un municipi de la Marina Alta amb un miler d'habitants, amb l'objectiu de compatibilitzar el seu escó en la cambra baixa amb la reelecció al capdavant de la institució provincial.

Després de participar en la presentació de la II Gran Carrera del Mediterrani, Sánchez ha explicat que tenia "les portes obertes" per a ser inclòs en les llistes del PP tant a l'Ajuntament d'Alacant, per on tradicionalment opta l'aspirant popular a la Diputació, com per Calp, on ha sigut alcalde els últims 8 anys i regidor els darrers 16.

No obstant això, i després de "reflexionar molt", ha decidit anar com a número 3 en la llista de Llíber a causa de "l'especial relació" que existeix entre la Diputació i els municipis xicotets, "sobretot els de menys de 20.000 habitants", i per la seua amistat amb l'alcalde, Juan José Reus.

Per a Sánchez, aspirar a la reelecció en la institució provincial des d'"un municipi de menys de 1.000 habitants" tanca el "simbolisme" de defensar "el xicotet municipalisme", del qual ha dit que pretén "cuidar i tractar amb cura".

D'aquesta manera, el popular confirma el seu desig de compatibilitzar la seua previsible elecció com a diputat en el Congrés, a Madrid, amb la possibilitat de seguir quatre anys més al capdavant de la Diputació Provincial.

Al febrer, Sánchez ja va anunciar que faria un pas al costat i no repetiria com a candidat del PPCV a l'Alcaldia de Calp. No obstant això, mesos abans ja havia posat de manifest que aspirava a presidir de nou la Diputació d'Alacant.

Pel que fa a Llíber, aquest febrer el diputat provincial de Compromís Lluís Miquel Pastor va denunciar que, juntament amb Calp i Beniarbeig, liderava les ajudes de la Diputació a la Marina Alta.

next