Cinc manifestacions recorreran el País Valencià en un Primer de Maig marcat per les eleccions del 28 d'abril

CCOO, UGT i Intersindical convoquen diverses marxes per a reivindicar els drets dels treballadors l'1 de Maig
26 abril 2019 11:32h
El lema de la manifestació d'enguany serà 'La lluita continua'. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. CCOO-PV i UGT-PV han presentat aquest divendres la manifestació de l'1 de Maig, el recorregut i les reivindicacions, que seran les mateixes "guanye qui guanye les eleccions el dia 28". Així ho han explicat els responsables de l'organització dels dos sindicats, que han reconegut que aquest Primer de Maig no serà "habitual" perquè estarà marcat pels comicis generals i autonòmics que se celebraran tres dies abans.

Els dos sindicats de classe majoritaris han organitzat manifestacions a cinc municipis, totes de matí. A Alacant, la marxa començarà a les 11.30 hores a l'IES Jorge Juan; a Alcoi, la manifestació eixirà a la mateixa hora des de l'Alameda; a Castelló de la Plana, la marxa s'iniciarà a les 11.30 al carrer de Sant Lluís; a Elx, la manifestació començarà a la plaça de Barcelona a les 11, i a València, els manifestants estan convocats, com és habitual, a les 11.30 hores en la plaça de Sant Agustí.

Els representants sindicals han denunciat que, encara que "els nivells de creixement són superiors als immediatament anteriors a la crisi", l'enriquiment no s'ha traslladat als treballadors. "Ens toca recuperar allò perdut", han assegurat, per això el lema d'aquest Primer de Maig serà 'La lluita continua'.

Manifestacions convocades per Intersindical

'Primer de Maig, ara treball, drets i igualtat'. Aquest serà el lema que portaran els treballadors representats per Intersindical Valenciana, que també estan cridats a omplir els carrers el Dia del Treballador per a reivindicar que la millora de la situació econòmica es trasllade als treballadors.

Per al Sindicat, aquest Primer de Maig té una significació especial pel context social i polític que es viu després de les eleccions generals i valencianes que es va celebrar diumenge passat i que han suposat la victòria de l'esquerra en totes dues eleccions.

Per la seua banda, han convocat manifestacions a Alacant –11 hores a l'IES Jorge Juan–; a Alcoi –9.30 hores al passeig Cervantes–; a la Vall d'Uixó –11 hores a la plaça de La Pau–; a València, a les 11 hores en Sant Agustí, i a Vinaròs, on es reuniran a les 11.30 hores a la plaça de l'Ajuntament.

Així, els treballadors prendran el carrer per a reivindicar millores salarials, millores de les condicions, més ocupació i més seguretat laboral. Però, en la marxa també tindran cabuda reivindicacions específiques per al territori valencià, com ara la reforma del finançament autonòmic, un augment de les inversions, més concertació social i que es continue treballant en el canvi de model productiu, que volen que estiga basat en la indústria i amb la R+D+i com a eix transversal.

next