Diari La Veu del País Valencià
Cinc premis de 20.000 euros per a impulsar el talent musical valencià

VALÈNCIA. L’Institut Valencià de Cultura (IVC), Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han convocat la segona edició dels Premis Bankia al Talent Musical, als quals es poden presentar candidatures fins al pròxim 30 de juny.

Aquests premis, que formen part del programa Bankia escolta València, tenen per objectiu donar suport al desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de les persones i entitats que desenvolupen projectes d’excel·lència de referència estatal i internacional en els diferents àmbits de la música.

Els Premis Bankia al Talent Musical tenen cinc categories: premi al músic valencià, premi a la formació musical valenciana de caràcter professional, premi a l’investigador valencià, premi al projecte educatiu musical i premi a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música.

La periodicitat d’aquests premis és biennal, la primera edició es va celebrar el 2017 i l’import de cada una de les cinc categories ascendeix a 20.000 euros, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Categories dels premis

El Premi al músic valencià s’atorgarà a un músic o música professional valencià que desenvolupe una tasca rellevant en matèria musical siga en l’àmbit nacional o internacional. Així, el premi es dirigeix a intèrprets, directors, compositors, docents o músics que desenvolupen la seua activitat en un o més àmbits musicals. Es valorarà també el seu currículum, trajectòria, rellevància i potencialitat.

El Premi a la formació musical valenciana de caràcter professional reconeixerà un conjunt instrumental o vocal. El grup haurà de tindre un mínim de tres components, tindre personalitat jurídica pròpia, no dependre de cap administració i ser resident al territori valencià. El jurat també valorarà la seua trajectòria, la rellevància nacional i internacional i la projecció professional.

El Premi a l’investigador valencià premiarà un investigador o investigadora que haja realitzat reflexions, innovacions o aportacions relacionades amb la música en qualsevol camp com, per exemple, l’educació, la cultura, la sociologia, la història, l’economia, entre d’altres. El jurat també valorarà els treballs de recerca com ara tesis doctorals o treballs de fi de màster, i qualsevol publicació o projecte editorial. També es tindrà en compte la rellevància, el rigor científic, l’originalitat, i la potencial capacitat de l’estudi per a transformar o millorar l’ecosistema musical.

El Premi al projecte educatiu musical s’atorgarà a un centre educatiu valencià que desenvolupe un projecte educatiu innovador relacionat amb l’educació musical en qualsevol àrea, ja siga per l’elaboració de materials didàctics o per la utilització de la música com a eina per a la millora d’oportunitats per als estudiants. Podrà optar a aquesta modalitat qualsevol centre educatiu de titularitat pública o privada que impartisca ensenyaments reglats o no. No obstant això, no poden participar projectes educatius universitaris o de postgrau ni els que pertanyen a centres d’ensenyaments artístics superiors.

El Premi a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música està dirigit a qualsevol entitat jurídica privada o persona física situada al País Valencià i que duga a terme una activitat empresarial relacionada amb els diferents àmbits de la música. El jurat tindrà en compte, a l’hora de valorar la candidatura la seua trajectòria, la dimensió innovadora i la capacitat per a satisfer les demandes de la societat.

Les candidatures presentades seran valorades i seleccionades per un jurat format per personalitats rellevants del món de la cultura i les institucions culturals, que serà presidit pel president de la FSMCV. Els guanyadors es donaran a conéixer en la gala de lliurament de premis que se celebrarà el 7 de setembre al Palau de la Música de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa