'Cine valencià i en valencià': un cicle de projeccions per a prendre el pols a l'audiovisual i al paper de la llengua

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua inaugurarà el 30 d'octubre unes jornades en què s'emetran films valencians i es comptarà amb la participació dels professionals del sector
25 octubre 2019 19:20h
Rodatge de 'M'esperaràs', de Carles Alberola. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA (EP/Redacció). L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) inaugurarà dimecres que ve el cicle 'Cinema valencià i cinema en valencià. Els llenguatges de la cinematografia valenciana', una proposta amb projeccions, taules redones i debats per a analitzar el sector audiovisual en el context actual i també el paper de la llengua dins del món del cinema al País Valencià.

El cicle constarà de sis sessions. Les primeres se celebraran els dies 30 i 31 d'octubre en la seu de la SGAE Centre Cultural, a València, organitzades per l'AVL, la Universitat de València (UV) i l'Institut Valencià de Cultura (IVC), amb la col·laboració de la Universitat Jaume I (UJI), l'EDAV i la Fundació SGAE.

Les diferents jornades comptaran amb la participació de professionals del sector que aportaran idees i propostes per a la integració, la projecció del territori i de la llengua al cinema valencià. 

L'objectiu del cicle és també potenciar el sector de l'audiovisual, amb la formació especialitzada i la difusió social de la cinematografia valenciana actual. La primera sessió, que tindrà lloc dimecres que ve, tractarà la indústria, les arts i les professions del cinema valencià, i l'endemà es debatrà 'Llengua i cinema. Cinema en valencià i el guionatge'.

Abans de cada taula redona es projectaran les pel·lícules: La família, de Giovanna Ribes (2016), i M'esperaràs, de Carles Alberola (2017). Les taules redones comptaran amb la participació de Giovanna Ribes, Lorena Lluch, Antonio Mansilla, Rodolf Sirera, Carles Alberola i Rosa Agost.

La resta de sessions, que tindran lloc els dies 14, 15, 27 i 28 de novembre, abordaran aspectes com la traducció i el doblatge, el cinema d'animació i documental i el món del curtmetratge, entre d'altres.

L'acadèmic Lluís Meseguer, coordinador del cicle, considera "imprescindible" situar el cinema valencià i en valencià dins del context dels gèneres i els formats audiovisuals, però també combinar les expectatives del sector, les audiències i els mercats, així com participar en la vitalitat que genera la recuperació dels mitjans audiovisuals públics.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next