Cinema Jove inicia la 34a edició amb una gala inaugural al Teatre Principal de València

El festival lliurarà el premi Lluna de València al director portugués Miguel Gomes, i projectarà la cinta hongaresa 'Bad Poems' i el curt '16 de diciembre'
19 juny 2019 12:32h
La cinta del director hongarés Gábor Reisz ha sigut la guanyadora del premi a Millor Pel·lícula del festival de Montecarlo. / CINEMA JOVE 

VALÈNCIA. Cinema Jove emprén aquest divendres la seua 34a edició amb una gala inaugural que començarà a les 19 hores al Teatre Principal de València i que se centrarà en el concepte de "festival com a punt de trobada".

El festival internacional de cinema entregarà el seu premi Lluna de València 2019 al "màxim exponent" de l'actual cinema portugués, el director Miguel Gomes (1972,  Lisboa). El director del certamen, Carlos Madrid, ha destacat que el cinematògraf portugués "és una de les veus més personals, inquietes i trencadores del cinema contemporani. La seua presència en el festival aporta una gran dosi de qualitat a la programació, perquè les seues pel·lícules transcendeixen el producte narratiu per a esdevindre obres d'art".

Durant la celebració del festival es podrà veure en la Filmoteca un complet cicle que constarà dels sis llargs dirigits fins a l'actualitat pel director i dos curts que han sigut seleccionats pel mateix Gomes.

La gala inaugural estarà dirigida per María José Soler, i comptarà amb la música en directe de Panchi Vivó –que és també el director musical i compositor de la banda sonora de la cerimònia– i de Víctor Lucas. El disseny de l'espai escènic és obra de Luís Crespo. 

Els actors Alejandro Portaz i María Zamora seran els conductors de l'esdeveniment, en el qual amb el seu personal sentit de l'humor desgranaran tots els aspectes d'aquesta nova edició de Cinema Jove. "Una gala dinàmica que alterna continguts del festival amb projeccions, música en directe i moviment d'una manera original i àgil", ha ressaltat María José Soler.

Durant la gala es projectarà el curtmetratge 16 de diciembre, guanyador del premi projecte curt de Movistar Plus en la passada edició del festival. La cinta la presentarà el seu director Álvaro Gago, qui amb el seu anterior curtmetratge Matria va guanyar el premi al millor curt festival de Sundance.

També s'ha programat, per a tancar la inauguració, el llargmetratge hongarés Bad Poems, que presentarà el seu director, Gábor Reisz. La seua òpera prima, For Some Inexplicable Reason, es va alçar amb els premis del Jurat, l'Audiència i Guió en el Festival de Torí i el de Millor Pel·lícula en el Festival de Montecarlo. Fa quatre anys va començar a escriure el guió d'aquest nou llargmetratge que va desenvolupar en la residència a la Cannes Film Festival's Cinéfondation.

Bad Poems és, segons l'autor, una història fictícia encara que estiga inspirada en els seus records."La memòria sempre és una ficció: canvies els detalls, a vegades abandones algunes coses i d'altres en magnifiques unes altres", indica el director del film.

next