Cinema Jove rememora el 30é aniversari de la caiguda del mur de Berlín amb el cicle 'Youth & The Wall'

El festival projecta sis llargmetratges dedicats a l'efemèride en l'Institut Francés de València
23 maig 2019 13:15h
Els films que es projecten en el festival posen l'accent en el trastorn que va produir la separació dels habitants de la ciutat. / CINEMA JOVE

VALÈNCIA. El festival Cinema Jove commemora el 30é aniversari de la caiguda del mur de Berlín amb el cicle 'Youth & The Wall'. Es tracta de sis llargmetratges que es projectaran a l'Institut Francés de València dins de la programació del certamen cinematogràfic.

"Aquest aniversari ens serveix de pretext per a fer un repàs, a través del cinema, de la vida a Berlín a banda i banda del mur durant els 28 anys que va estar erigit", ha recordat el director del festival, Carlos Madrid.

El mur que va rodejar Berlín Oest de 1961 a 1989 va provocar que la joventut i les manifestacions culturals urbanes prengueren camins diferents, un fet que, segons Carlos Madrid, ha volgut recollir aquest cicle. "Les sis pel·lícules mostren el trastorn que va produir aquesta separació en els seus habitants contat a través de diferents prismes com les subcultures musicals, les relacions personals i amoroses i fins i tot el terrorisme".

El cicle posa el focus en la descripció de la vida dels joves, de l'impacte del mur en l'àmbit personal, afectiu, social, cultural i polític, ha apuntat el festival organitzat per l'Institut Valencià de Cultura (IVC) en un comunicat.

Pel·lícules com Goodbye Lenin!, de Wolfgang Becker, un film que va ser un èxit de públic i crítica i que va obtindre el premi a la millor pel·lícula europea en els Premis Goya, els César i els premis de la European Film Academy; The Invisible Frame, de Cynthia Beatt, i B-Movie. Lust and Sound in West Berlin 1979-1989, de Jorg A. Hoppe, Heiko Lange i Klaus Maeck formen part dels títols que es projecten en aquest cicle.

L'auge de l'escena punk i la influència de música i subcultures importades del Regne Unit també acompanyen la història central de Never Mind the Wall, de Connie Walter. La cinta se suma al cicle de Cinema Jove junt amb El silencio tras el disparo, de Volker Schlöndorff, i La promesa, un amor, un muro, una esperanza, de Margarethe von Trotta.

next