Cirque du Soleil instal·la a València la gran carpa de 'Kooza'

La companyia internacional ret homenatge al circ tradicional amb un espectacle que torna als orígens de la disciplina
16 maig 2019 20:15h
L'espectacle es podrà veure del 30 de maig fins al 7 de juliol a València. / CIRQUE DU SOLEIL

VALÈNCIA. Cirque du Soleil ha alçat aquest dijous, 16 de maig, la seua carpa blava i groga a l'antiga Estació del Grau de València per a marcar l'arribada de la companyia a la ciutat, aquesta vegada amb la seua producció Kooza, un retorn als orígens de la companyia i un homenatge al circ tradicional.

Un total de 70 persones han espentat a l'uníson, a primera hora de la vesprada, els més de 100 pals que són necessaris per a alçar la Gran Carpa i que adquirisca la seua posició final, que donarà recer en el seu interior als artistes i al públic que assistiran a les funcions a partir del pròxim 30 de maig i fins al 7 de juliol.

La Gran Carpa té 20 metres d'alt i un diàmetre de 51 metres, i es recolza en 4 mastelers d'acer de 25 metres d'alt, amb una capacitat per a 2.600 persones. La temperatura està controlada amb aire condicionat i calefacció, depenent de l'època, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Kooza viatja amb més de 95 tràilers que alberguen la ciutat sobre rodes i el muntatge inclou l'entrada a la ciutat sobre rodes, la carpa artística o d'assaigs, les oficines, els tallers i la cuina.

Aquesta producció conta la història de l'Innocent, una persona alegre que en un viatge innocent es troba amb personatges còmics d'un món electritzant ple de sorpreses, aventures, audàcia i total participació.

Kooza està format per un elenc internacional de 50 acròbates, músics, cantants i actors, acompanyats d'una banda sonora en directe que fusiona jazz, funk i ritmes de Bollywood.

next