Cirque du Soleil portarà a València la seua fusió de llum i pluja, 'Luzia', al setembre

Per primera vegada, l'espectacle integrarà l'ús de l'aigua com a element artístic
9 desembre 2019 12:44h
El nom de 'Luzia' és el resultat de la fusió de les paraules "llum" i "pluja". /  MATT BEARD

VALÈNCIA (EP). Cirque du Soleil presentarà a València a partir del 10 de setembre de 2020 el seu espectacle Luzia, una producció "carregada d'imaginació i visualment sorprenent" dirigida pel director suís Daniele Finzi Pasca, avança la companyia en un comunicat.

En aquest treball, l'agrupació integra per primera vegada l'aigua com a element artístic dins d'una producció de carpa de Cirque du Soleil.

El nom de Luzia, expliquen responsables de la producció, resulta de la fusió de les paraules "llum" i "pluja", dos elements principals per a la creació de l'espectacle. Mitjançant nombres d'acrobàcies frescs i hipnòtics, aquest muntatge porta les disciplines circenses tradicionals i contemporànies "a un altre nivell".

Així, a través de sorpreses visuals i acrobàcies espectaculars, la funció "guia el públic a través d'un viatge surrealista per un món de meravelles, humor i art impressionant". Des d'un antic plató de cinema fins a la mar, passant per una sala de ball plena de fum o un àrid desert, Luzia situa sobre l'escenari diferents llocs, rostres i sons de Mèxic, que beuen tant de la tradició com de la modernitat.

Escrit i dirigit per Daniele Finzi Pasca, amb la col·laboració de Brigitte Poupart, Luzia transporta l'espectador a un món imaginari, en el qual tot sembla un somni, on la llum calma l'esperit i la pluja assossega l'ànima.

Finzi Pasca és director d'escena, a més de pallasso i profund coneixedor del món del circ, i ja va crear una altra gran producció per a Cirque du Soleil: Corteo.

next