El PSOE perd 4 punts en el CIS, el PP recupera la segona posició i Compromís dobla el vot respecte a l'anterior enquesta

La consulta va ser realitzada una setmana abans de la investidura fallida de Pedro Sánchez al juliol 
12 setembre 2019 13:17h
PPCV i Ciutadans queden per darrere dels socialistes, seguits d'Unides Podem, Compromís i Vox, que es trobaria a la cua. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'última enquesta publicada pel CIS situa el PSOE com a guanyador al País Valencià en unes noves eleccions generals amb un 29% d'intenció de vot. L'estudi va ser realitzat entre el dies 16 i 17 de juliol, abans de que fracassara el primer intent d'investidura de Pedro Sánchez i s'obrira el procés de discussió política posterior. 

D'acord amb els resultats, el PPCV és el segon partit en intenció de vot, amb un 13,9%; seguit de Ciutadans, que arriba al 10,2%. En quarta posició es troba Unides Podem, amb un 8,2%. A la cua es troben Compromís (5,2%) i Vox (4,6%).

D'altra banda, un 11,6% dels enquestats afirma que no votaria i un 7,7% encara no ha decidit a qui ho faria.

El PSOE guanya però baixa respecte a l'anterior enquesta

Tot i que l'enquesta preveu una còmoda victòria dels socialistes, cal destacar la baixada de vora 4 punts respecte de l'últim CIS, que li donava un 33,6%. No obstant això, continua per damunt del 27,96% dels vots que, efectivament, va aconseguir en les passades eleccions de l'abril.

Respecte a l'anterior CIS també canvia la posició que ocupen Ciutadans i el PPCV, amb aquest últim recuperant el lideratge de la dreta en intenció de vot que en les dades de juliol semblava haver-li arrabassat Ciutadans. D'altra banda, Unides Podem perd 1 punt, que guanya Vox, i Compromís es recupera i en puja 3.

next