Els cítrics valencians pagaran aranzels del 25% per a entrar als Estats Units

Les tarifes afectaran les exportacions d'oli d'oliva, formatges, fruites i vins
3 octubre 2019 12:23h
 L'Organització Mundial del Comerç ha autoritzat la política aranzelària. / LA UNIÓ DE LLAURADORS. 

BRUSSEL·LES (ACN). Els Estats Units han anunciat l'aplicació de nous aranzels a les importacions europees, que afectaran productes com la taronja valenciana, l'oli d'oliva, formatges, fruites i vins. L'administració de Donald Trump ha publicat un llistat on detalla que imposarà tarifes del 25% als productes agraris i del 10% als avions. 

Washington prepara aquesta nova ronda d'aranzels just després que l'Organització Mundial del Comerç (OMC) l'autoritzara. Espanya, França, Alemanya i el Regne Unit són els estats més perjudicats per la mesura, que entrarà en vigor el 18 d'octubre.

L'OMC permet a Trump imposar aranzels per valor d'uns 7.500 milions de dòlars (uns 6.800 milions d'euros) com a resposta a les subvencions il·legals que la Unió Europea ha atorgat al fabricant d'avions Airbus. Unes ajudes que des dels Estats Units es considerava que perjudicaven Boeing.

Brussel·les ha avisat als EUA que si els aplica, serà "contraproduent". A més, ha recordat que el bloc també pot aplicar "contramesures" aranzelàries per les pràctiques comercials del president nord-americà Donald Trump en els darrers anys.

next