L'electorat d'Alacant podrà escollir entre 19 candidatures per a les eleccions municipals 

El Diari Oficial de la Província publica aquest dimarts les llistes definitives per a les eleccions del 26 de maig
30 abril 2019 13:46h
L'actual alcalde, del PP, Luis Barcala, va accedit al govern després d'una moció de censura. / Europa Press

ALACANT. Un total de 19 candidatures aspiren a les eleccions municipals del 26 de maig a Alacant, on governa el PP des d'abril del 2018, després de tres anys amb el PSPV al capdavant de l'Alcaldia al costat de Compromís i Guanyar Alacant.

El popular Luis Barcala es va convertir el 19 d'abril de l'any passat en alcalde perquè cap candidatura va aconseguir la majoria absoluta gràcies al vot en blanc d'una exedil de Podemos. Es produïa així un canvi de govern després de la dimissió deu dies abans del socialista Gabriel Echávarri pel seu doble processament per l'acomiadament d'una treballadora temporal –cunyada de Barcala– i el suposat fraccionament de contractes en la regidoria que dirigia.

Amb la incògnita de si el PP revalidarà com la formació més votada, el 26-M concorren tant el Partit Popular com el PSOE, Compromís per Alacant, Unides Podem-Esquerra Unida i Ciutadans-Partit de la Ciutadania, segons publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de la Província (BOP) d'Alacant.

La resta de candidatures són les de Vox, Avant Alacant Els Verds Pacifistes, Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (Pacma), Falange Española de las Jons, Juntos Ganamos (JG), Coalición de Centro Democrático (CCD), Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE), Actúa (PACT), Tercera Edad en Acción, Contigo Somos Democracia, Partido Libertario (P-LIB), Alternativa Regional Alicantina (A.R.AL.), L'Esquerra d'Alacant-Ara Republiques (EA-AR-AM) i Partido Alicantino Regionalista-Esperanza Ciudadana (PAR-Es.C.).

next